Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

«Πόλεμος» στις Κυκλάδες: Απαγορευτικό στις «έκτακτες» δρομολογήσεις από Πλακιωτάκη – Αντιδράσεις από Στεφάνου-Παναγιωτάκη

Σκηνικό αντιδράσεων στήνουν στον Πειραιά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες Θ. Παναγιωτάκη (fast ferries) και η αδερφών Στεφάνου (Golden star ferries) εξαιτίας της διαφαινόμενης απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις για έκτακτες δρομολογήσεις και τροποποιήσεις πλοίων τους παρά την περί του αντιθέτου αμφιλεγόμενη εισήγηση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

 

Αμφότεροι οι ακτοπλόοι επιδιώκουν να δρομολογήσουν ή τροποποιήσουν δρομολόγια «εκτάκτως» των πλοίων τους σε γραμμές «φιλέτα» οι οποίες όμως είναι κορεσμένες από άλλα πλοία, μεταξύ των οποίων και τα δικά τους, αναφέρουν πηγές της Ακτής Μιαούλη.

Επιπλέον είναι σαφές πως δεν υπάρχει καμιά έκτατη ή κατ’ επείγουσα ανάγκη να προστεθεί στα δεκάδες υπάρχοντα ένα ακόμα πλοίο στην Σαντορίνη όπου ήδη περισσότερα από 20 πραγματοποιούν δρομολόγια σε ένα νησί που ήδη βαρύνεται δυσανάλογα με την φέρουσα ικανότητα του από τους ημερήσιους τουρίστες που αυτά τα πλοία συνήθως διακινούν όπως και τα κρουαζιερόπλοια.

Ακόμα περισσότερο όταν το λιμάνι έχει πεπερασμένη δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης περισσότερων του… ενός πλοίων.Το ΣΑΣ έκανε μεν θετική εισήγηση πλην όμως η απόφασή του αυτή παρομοιάστηκε και περισσότερο με «κίνηση πόντιου Πιλάτου που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες να τηρηθεί η νομιμότητα, οι Κανόνες και οι αρχές του ΣΑΣ» σημειώνουν οι συμμετέχοντες στην Ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά, αφού η εν λόγω απόφαση ελέγχεται ως αντίθετη στις πάγιες αρχές του ίδιου του Συμβουλίου που έχει συγκεκριμένους κανόνες για τέτοιες αποφάσεις.

Σε αυτό το περιβάλλον ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, που έχει και την τελευταία υπογραφή στις δρομολογήσεις, εμφανίζεται αποφασισμένος να τηρήσει τη νομιμότητα η οποία είναι ξεκάθαρα απογοητευτική για τις επιδιώξεις των δύο ακτοπλόων, αναφέρουν νομικές πηγές που παραπέμπουν ταυτόχρονα στο νόμο 2932 του 2001 ο οποίος στο άρθρο 7 ορίζει για τις περιπτώσεις έκτακτης δρομολόγησης ότι «με απόφαση του Υπουργού επιτρέπεται, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου τρίτου να δρομολογηθεί επιβατικό ή οχηματαγωγό, επιβατηγό ή φορτηγό πλοίο, για την εκτέλεση συγκεκριμένου ή συγκεκριμένων δρομολογίων, εφόσον συντρέχουν Οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην παράγραφο 2 του άρθρου τρίτου και πρόκειται να καλυφθούν έκτακτες ή επείγουσες συγκοινωνιακές ανάγκες, οι οποίες δεν μπορεί να εξυπηρετηθούν εγκαίρως από τα ήδη δρομολογημένα πλοία».

Ούτε όμως έκτακτες ανάγκες υπάρχουν τα δρομολόγια που ζητούν οι κ.κ. Στεφάνου και Παναγιωτάκης ούτε ερωτήθηκαν άλλες ακτοπλοϊκές που έχουν ήδη τακτικά δρομολογημένα πλοία αν μπορούν να εξυπηρετηθούν τις «δήθεν» αυτές ανάγκες, εξηγούν κύκλοι του Υπουργείου.

parapolitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το ΓΝΘ καταρρέει, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους ιδιοκτήτες ιπποειδών της Σαντορίνης
Έργα- αστραπή της ΔΕΥΑΘ στην Θηρασιά
Όχι χαρταετοί στο Καμάρι, υπενθυμίζει ο αερολιμενάρχης
Ευχαριστήριο της απερχόμενης Προέδρου της "Γλυκογαλούσας".
Βασιλόπιτα και απόκριες μαζί από το Τοπικό Συμβουλιο Οίας.
Δεν κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ Εμπορείου, διαβεβαιώνει ο Έπαρχος
«Έκρηξη και Ανάφλεξη» στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»
Η Γλυκογαλουσα πετάει χαρταετό
Συνάντηση συνεργασίας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με την Global Water Partnership
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Απολογισμός εξαμήνου της διοικούσας παράταξης του Δήμου Θήρας
Aνοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας στη Σαντορίνη
Προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου της Σαντορίνης
Ενημέρωση για το ιστορικό των προσπαθειών ανέλκυσης του Sea Diamond από την "Θηραϊκή Πολιτεία"
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.