Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Φημισμένα εστιατόρια από τα ελληνικά νησιά θα μαγειρέψουν για καλό σκοπό

Το cocktail bar-restaurant στο Μοναστηράκι διοργανώνει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με άρωμα πέρα ως πέρα νησιώτικο για να ενισχύσει εθελοντικές δράσεις για την προστασία της θάλασσας.

Μπορούν τα μπαρ και τα εστιατόρια να συμβάλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Το «Think Globally, Act Locally» είναι μια νέα πρωτοβουλία του 360° Cocktail Bar με μια γευστική αλλά και μια οικολογική διάσταση. Καταρχάς είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που θα φέρει στην καρδιά της Αθήνας τις γεύσεις των νησιών μας, αλλά και μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
Τρανζιστοράκι (Αμοργός)

17 ονομαστά εστιατόρια και σεφ από νησιά της Ελλάδας θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα με τοπικά προϊόντα σε θεματικές βραδιές που ξεκινούν από την Παρασκευή 17/1. Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, με τα έσοδα να διατίθενται στην ομάδα Aegean Rebreath. Η ομάδα αποτελείται από δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι πραγματοποιούν εθελοντικά δράσεις όπως καθαρισμός παραλιών και λιμανιών, δημιουργία σταθμών συλλογής απορριμμάτων, μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία και ερευνητικές δραστηριότητες.

Meltemi (Κίμωλος)

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, και στα οποία σίγουρα έχεις φάει στις διακοπές σου, είναι τα εξής: Sea Satin Nino από την Άνδρο (17/1), Περαματάκι από την Αντίπαρο (19/1), Σκοτάδης από την Αίγινα (22/1), Ήταν ένα Μικρό Καράβι από την Τήνο (24/1), Λεύκες από τη Σαντορίνη (27/1), Η Ταβέρνα του Μανώλη από τη Σίφνο (29/1), Marymary από την Ικαρία (31/1), Μάρω Διακάτου από τη Σύρο ( 7/2), Νυκτερίδα από την Κρήτη (9/2), Αντάμωμα από τη Νάξο (13/2), Μπενέτος από την Πάτμο (15/2), Araklia από την Ηρακλειά (19/2), Meltemi View & Taste από την Κίμωλο (26/2), Τρανζιστοράκι από την Αμοργό (28/2), Φλωμάρι από τη Λήμνο (4/3), Αλευρόμυλος από τη Μήλο (6/3) και Της Καλής από τη Σέριφο (8/3).

Αλευρόμυλος (Μήλος)

Ρίξαμε μια ματιά στα μενού και ήρθαν στο νου μας διακοπές στα νησιά! Ενδεικτικά, το Sea Satin Nino θα φτιάξει μοσχάρι Κορθιανό κοκκινιστό με φιδέ σε φρέσκο βούτυρο αγελάδας, το Τρανζιστοράκι παραδοσιακό κατσικάκι πατατάτο, το Meltemi λαδένια Κιμώλου, το Φλωμάρι κασκαβάλι σαγανάκι με τριαντάφυλλο, οι Λεύκες κουνέλι τυραύγουλο με ριζότο και το Ήταν Ένα Μικρό Καράβι καλαμάρι ψητό με άγρια χόρτα, ψητά καρότα και σάλτσα κακαβιά.

Μπενέτος (Πάτμος)

Το «Think Globally, Act Locally» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και η φιλοδοξία των διοργανωτών του είναι να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, το 360° από την έναρξη του φεστιβάλ αποφάσισε να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς πλαστικά μίας χρήσης και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath θα ενθαρρύνει γειτονικά μαγαζιά στην πλατεία Μοναστηρακίου και στο κέντρο της Αθήνας να υιοθετήσουν ανάλογες πολιτικές.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, 2103240034
https://cyclades24.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το ΓΝΘ καταρρέει, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους ιδιοκτήτες ιπποειδών της Σαντορίνης
Έργα- αστραπή της ΔΕΥΑΘ στην Θηρασιά
Όχι χαρταετοί στο Καμάρι, υπενθυμίζει ο αερολιμενάρχης
Ευχαριστήριο της απερχόμενης Προέδρου της "Γλυκογαλούσας".
Βασιλόπιτα και απόκριες μαζί από το Τοπικό Συμβουλιο Οίας.
Δεν κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ Εμπορείου, διαβεβαιώνει ο Έπαρχος
«Έκρηξη και Ανάφλεξη» στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»
Η Γλυκογαλουσα πετάει χαρταετό
Συνάντηση συνεργασίας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με την Global Water Partnership
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Απολογισμός εξαμήνου της διοικούσας παράταξης του Δήμου Θήρας
Aνοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας στη Σαντορίνη
Προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου της Σαντορίνης
Ενημέρωση για το ιστορικό των προσπαθειών ανέλκυσης του Sea Diamond από την "Θηραϊκή Πολιτεία"
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.