Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Φημισμένα εστιατόρια από τα ελληνικά νησιά θα μαγειρέψουν για καλό σκοπό

Το cocktail bar-restaurant στο Μοναστηράκι διοργανώνει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με άρωμα πέρα ως πέρα νησιώτικο για να ενισχύσει εθελοντικές δράσεις για την προστασία της θάλασσας.

Μπορούν τα μπαρ και τα εστιατόρια να συμβάλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος; Το «Think Globally, Act Locally» είναι μια νέα πρωτοβουλία του 360° Cocktail Bar με μια γευστική αλλά και μια οικολογική διάσταση. Καταρχάς είναι ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που θα φέρει στην καρδιά της Αθήνας τις γεύσεις των νησιών μας, αλλά και μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 
Τρανζιστοράκι (Αμοργός)

17 ονομαστά εστιατόρια και σεφ από νησιά της Ελλάδας θα μαγειρέψουν τοπικά πιάτα με τοπικά προϊόντα σε θεματικές βραδιές που ξεκινούν από την Παρασκευή 17/1. Όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, με τα έσοδα να διατίθενται στην ομάδα Aegean Rebreath. Η ομάδα αποτελείται από δύτες, ωκεανολόγους, ιχθυολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς, οικονομολόγους, στελέχη με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι πραγματοποιούν εθελοντικά δράσεις όπως καθαρισμός παραλιών και λιμανιών, δημιουργία σταθμών συλλογής απορριμμάτων, μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία και ερευνητικές δραστηριότητες.

Meltemi (Κίμωλος)

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, και στα οποία σίγουρα έχεις φάει στις διακοπές σου, είναι τα εξής: Sea Satin Nino από την Άνδρο (17/1), Περαματάκι από την Αντίπαρο (19/1), Σκοτάδης από την Αίγινα (22/1), Ήταν ένα Μικρό Καράβι από την Τήνο (24/1), Λεύκες από τη Σαντορίνη (27/1), Η Ταβέρνα του Μανώλη από τη Σίφνο (29/1), Marymary από την Ικαρία (31/1), Μάρω Διακάτου από τη Σύρο ( 7/2), Νυκτερίδα από την Κρήτη (9/2), Αντάμωμα από τη Νάξο (13/2), Μπενέτος από την Πάτμο (15/2), Araklia από την Ηρακλειά (19/2), Meltemi View & Taste από την Κίμωλο (26/2), Τρανζιστοράκι από την Αμοργό (28/2), Φλωμάρι από τη Λήμνο (4/3), Αλευρόμυλος από τη Μήλο (6/3) και Της Καλής από τη Σέριφο (8/3).

Αλευρόμυλος (Μήλος)

Ρίξαμε μια ματιά στα μενού και ήρθαν στο νου μας διακοπές στα νησιά! Ενδεικτικά, το Sea Satin Nino θα φτιάξει μοσχάρι Κορθιανό κοκκινιστό με φιδέ σε φρέσκο βούτυρο αγελάδας, το Τρανζιστοράκι παραδοσιακό κατσικάκι πατατάτο, το Meltemi λαδένια Κιμώλου, το Φλωμάρι κασκαβάλι σαγανάκι με τριαντάφυλλο, οι Λεύκες κουνέλι τυραύγουλο με ριζότο και το Ήταν Ένα Μικρό Καράβι καλαμάρι ψητό με άγρια χόρτα, ψητά καρότα και σάλτσα κακαβιά.

Μπενέτος (Πάτμος)

Το «Think Globally, Act Locally» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και η φιλοδοξία των διοργανωτών του είναι να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα στηρίζει περιβαλλοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο σκέψης, το 360° από την έναρξη του φεστιβάλ αποφάσισε να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς πλαστικά μίας χρήσης και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath θα ενθαρρύνει γειτονικά μαγαζιά στην πλατεία Μοναστηρακίου και στο κέντρο της Αθήνας να υιοθετήσουν ανάλογες πολιτικές.

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι, 2103240034
https://cyclades24.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι σφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Μάρθα Σιγάλα των 18.800 μορίων απο το Εμπορείο, συνιστά για τις Πανελλήνιες ψυχραιμία και κριτική σκέψη
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.