Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Τα πρόσωπα του 2019 στη Σαντορίνη

Τα πρόσωπα του 2019
Κάθε χρόνο επιλέγουμε το πρόσωπο της χρονιάς, σταχυολογώντας την προσφορά στα κοινά, τη δράση, αλλά κυρίως  την αποτελεσματικότητα και τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Φέτος κατά τη γνώμη μας, τρία και όχι ένα είναι τα πρόσωπα της χρονιάς.
Τα πρόσωπα πάνω στα οποία επένδυσαν οι πολίτες προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας.
Οι  κκ Αντώνης Σιγάλας, Μανόλης Ορφανός και Άγγελος Ρούσσος, πολύ εύκολα, αναδεικνύονται ως πρόσωπα του 2019.
Οι πολίτες θεώρησαν ότι ο Νίκος Ζώρζος έχασε δύο πολύτιμες ευκαιρίες αφ’ ενός να αλλάξει το πρόσωπο του νησιού και αφ’ ετέρου να διορθώσει τα κακώς κείμενα, που όλοι πια γνωρίζουμε.
Αποδείχθηκε δυστυχώς  ότι τα πολύ μεγάλα ποσοστά στις εκλογές , όχι μόνο δεν έδωσαν την ευκαιρία να αλλάξουν και να διορθωθούν πράγματα, αλλά αντίθετα δημιούργησαν ένα Δημαρχοκεντρικό και άτολμο σύστημα, που απέρριψαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές, αφού θεώρησαν ότι δύο ευκαιρίες ήταν αρκετές για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Στις εκλογές φάνηκε επίσης πως η Σαντορίνη δεν ήθελε με τίποτα την «ενός ανδρός αρχή» καθώς τα ποσοστά της Α΄ Κυριακής αποτύπωσαν καθαρά τη βούληση των πολιτών, να εναποθέσουν τις ελπίδες τους όχι σε ένα αλλά σε περισσότερα του ενός πρόσωπα.
Έτσι δημιουργήθηκε η Τριανδρία που σήμερα διοικεί το Δήμο και οι επικεφαλής των τριών Δημοτικών παρατάξεων που διεκδίκησαν το Δήμο ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για το καλό του τόπου.
Σήμερα, 100 μέρες μετά , διαπιστώνουμε  ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο τρόπο άσκησης των καθηκόντων των τριών επικεφαλής των παρατάξεων που διοικούν Δήμο και επιχειρήσεις.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Antonis SigalasΟ Δήμαρχος Θήρας, από τη πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ξεκίνησε μία ατέλειωτη σειρά επαφών με Υπουργούς η οποία μέχρι τώρα φαίνεται να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.
Η περιβόητη διυπουργική σύσκεψη που ήταν , κατά τον Δήμαρχο, το αποτέλεσμα όλων των ταξιδιών και επισκέψεών του στην Αθήνα, ακόμα δεν γνωρίζει κανένας τι αποφάσισε.
Ο Δήμαρχος βέβαια δηλώνει ενθουσιασμένος που κατάφερε να βάλει στη σειρά, όπως έγραψε σε ανάρτησή του γνωστό μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Θήρας , εννέα Υπουργούς, όμως αυτό που μετρά για τους πολίτες είναι το αποτέλεσμα.
Κι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί σχεδόν τίποτα από τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που θα απαιτηθούν για να κατασκευαστούν μεγάλα έργα υποδομής.
Οι πολίτες είναι καχύποπτοι και δικαίως, αφού γνωρίζουν τους ρυθμούς αλλά και τους τρόπους με τους οποίους κινείται το δημόσιο.
Προσωπικά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία του κ. Αντώνη Σιγάλα και πραγματικά ελπίζω να κάνω λάθος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΟ έτερος της τριανδρίας Άγγελος Ρούσσος κάνει προσεκτικά βήματα.
«δουλεύουμε χωρίς πολλές κουβέντες», δήλωσε μόλις προχθές στην συνέντευξη που παραχώρησε στο γράφοντα και τόνισε για άλλη μια φορά ότι είναι κάθετα αντίθετος στην προοπτική να κατασκευαστεί λιμάνι σε άλλη περιοχή πλην του Μονόλιθου.
Ανακοίνωσε μια σειρά από έργα με αυτεπιστασία στο Λιμενικό ταμείο και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ο μόλος στην ίδια περιοχή , ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά την πρόταση για την κατασκευή των λιμανιών διαφυγής σε Κουλούμπο και Βλυχάδα.
Μίλησε για τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Δρόσο και την προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα του νησιού, σε σχέση με την καθαριότητα και άσκησε κριτική στην απερχόμενη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου καθώς όπως τόνισε δεν βρήκε σχεδόν τίποτα μπαίνοντας στο γραφείο του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον ΜΑΝΟΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, γένιΟ Μανόλης Ορφανός δεν μπορούμε να πούμε πως είναι η έκπληξη της τριανδρίας καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο οργανωτικός και αποτελεσματικός είναι.
Ευχάριστη έκπληξη ωστόσο δεν ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ αλλά οι συνεργάτες του , όλοι νέοι, που μας έχουν ενθουσιάσει με τη δουλειά και τις δράσεις που έχουν αναλάβει.
Φωτεινό παράδειγμα ο νέος πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ, που με την βοήθεια και την καθοδήγηση του Μανόλη Ορφανού πάει περίφημα.
Ο Μανόλης Ορφανός είναι σίγουρο πως χτίζει τις βάσεις για το πολιτικό του μέλλον, γνωρίζοντας πως αν επιτύχει στη προσπάθειά του να λειτουργήσουν  σωστά οι επιχειρήσεις που έχει αναλάβει , η συνέχεια θάναι λαμπρή και εύκολη για τον ίδιο.
Επενδύει πάνω σε νέα πρόσωπα, κάνει ότι μπορεί για να καταξιωθούν , όπως και ο ίδιος, στην τοπική κοινωνία και έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των πολιτών, ΄λειτουργώντας δύο γραφεία τύπου, τα οποία καθημερινά εκδίδουν ανακοινώσεις για μικρά και μεγάλα θέματα.

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη φίλες και φίλοι για τα πρόσωπα του 2019.
Όπως όλοι μας έτσι κι εγώ ελπίζω, να βρουν τοπικοί μας άρχοντες το σωστό βηματισμό και να πέσουν πάνω στα προβλήματα των νησιών μας και να τα λύσουν.
Ο χρόνος πιέζει, οι πολίτες ανυπομονούν να δουν αν η επιλογή τους στις εκλογές έπιασε τόπο.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Το νησάκι μας και οι υποδομές του βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων 30 χρόνων.
Ας ελπίσουμε πως το 2020 θάναι ένας καλός χρόνος για τη Σαντορίνη και τη Θηρασία.
καλή χρονιά σε όλους.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ενημέρωση για το ιστορικό των προσπαθειών ανέλκυσης του Sea Diamond από την "Θηραϊκή Πολιτεία"
Η Σελήνη θα ανατέλλει στα Φηρά
Συρμαλένιος: Εκθέτει την χώρα το ΥΠΕΝΠ με τους χειρισμούς του για το Sea Diamond
Μασκαράδα 2020 στο Καμάρι
Τηλεματικό σύστημα "ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ" στο ΚΤΕΛ της Σαντορίνης
Διακοπές ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ το Σαββατοκύριακο
Sea Diamond: Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, 17/2
Πανηγύρι του Αγίου Πολυκάρπου
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα προβλήματα του γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Στενή συνεργασία Δήμου και Επαρχείου
Κοινοτικό συμβούλιο αύριο στην Θηρασιά
Ο Υπουργός Τουρισμού στην Σαντορίνη
Διακοπές ηλεκτροδότησης για την Παρασκευή
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ της Ε.Μ.Ε. 2019-20 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.