Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Κικίλιας:Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα των νεφροπαθών του νησιού

Τη δέσμευσή του να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των 18 νεφροπαθών στη Σαντορίνη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Θήρας.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το έργο που «καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», σήμερα παραδίδεται στους νεφροπαθείς.

«Αποφεύγεται η ταλαιπωρία για 20 συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στη δήλωση του, ο Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί για τις «συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες» τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού.

Δεν λειτούργησε ποτέ μονάδα αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Η μονάδα αιμοκάθαρσης τεσσάρων θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δεν λειτούργησε ποτέ, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι διαγωνισμοί για πρόσληψη νεφρολόγου απέβησαν άγονοι, λόγω του γνωστού προβλήματος με την αδυναμία εύρεσης σπιτιού προς ενοικίαση σε λογική τιμή στο νησί.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δεσμευτεί από το περασμένο καλοκαίρι να φροντίσει για κάποια εξωτερική συνεργασία με ιδιώτη νεφρολόγο, αλλά και αυτός έφυγε από τη Σαντορίνη.

Λουκέτο στην ιδιωτική κλινική στη Σαντορίνη όπου εξυπηρετούνταν οι νεφροπαθείς

Οι 18 νεθροπαθείς μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έκαναν τις αιμοκαθάρσεις τους σε ιδιωτική νεφορολογική κλινική στην περιοχή του «Πύργου Σαντορίνης».

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι με επιστολή τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κλινική αναγκάστηκε να κλείσει, λόγω έξωσης από το κτίριο όπου στεγαζόταν.

Οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύψουν στο λειτουργικό κόστος, με την υπεύθυνη να ισχυρίζεται πως οι συμβεβλημένοι ασφαλιστικοί φορείς δεν έχουν αποζημιώσει ακόμη το κέντρο για τις υπηρεσίες του.

Η απόφαση για την έξωση κοινοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή στην ιδιοκτήτρια της κλινικής την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Οι νεφροπαθείς ισχυρίζονται δεν υπήρχε καμία ενημέρωση μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των ασθενών, δόθηκε αρχικά μια παράταση 9 ημερών.

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, εξέπνευσε η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου μετά τις παρακλήσεις των ασθενών, των συγγενών τους και τοπικών φορέων.

Οι κινήσεις για να βρεθεί λύση

Λόγω των παραπάνω, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επείγον υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, είχε φανεί καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι  «υπάρχει η διαβεβαίωση για υπουργική απόφαση απόσπασης ενός νεφρολόγου και εξειδικευμένης νοσηλεύτριας σε 3 ημέρες (σ.σ. δηλαδή αύριο…), συν τις 2 νοσηλεύτριες που υπάρχουν ήδη στη Σαντορίνη, για την άμεση αντιμετώπιση, καθώς και την προσπάθεια δημιουργίας προγραμματικής σύμβασης με το ιδιωτικό κέντρο, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα στο άμεσο μέλλον».

Το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, δόθηκε ξανά υπόσχεση στους ασθενείς ότι μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στο νησί νεφρολόγος και η ιδιωτική μονάδα θα παραμείνει για κάποιο διάστημα ανοικτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
Στην Σαντορίνη το μέλλον ξεκίνησε
Δράση της Dive In Action με την Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Εμπορείου
Η "Γλυκογαλούσα" τσικνίζει
Επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών
Συνάντηση του Επάρχου Θήρας με διευθυντές Α' και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καμάρι λόγω έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΒΙΝΤΕΟ: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας με θέμα το ναυάγιο του Sea Diamond
Η κοπή της πίτας του παραρτήματος Θήρας του Ε.Ε.Σ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει από το ΥΝΑΝΠ την ανάληψη όλων των ενεργειών για την ανέλκυση του K/Z SEA DIAMOND
ΚΑΙ ΠΑΛΙ "ΟΧΙ" ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΑΙ
Πρέβελης και πάλι.
Το κυβερνητικό πλάνο για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου στην Σαντορίνη
Τί είχες Πρέβελης, τι είχα πάντα
Ο Σταύρος Ρούσσος συντονιστής των εθελοντικών ομάδων Θήρας
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.