Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κικίλιας:Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα των νεφροπαθών του νησιού

Τη δέσμευσή του να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των 18 νεφροπαθών στη Σαντορίνη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Θήρας.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι το έργο που «καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», σήμερα παραδίδεται στους νεφροπαθείς.

«Αποφεύγεται η ταλαιπωρία για 20 συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στη δήλωση του, ο Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί για τις «συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες» τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού.

Δεν λειτούργησε ποτέ μονάδα αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Η μονάδα αιμοκάθαρσης τεσσάρων θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δεν λειτούργησε ποτέ, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι διαγωνισμοί για πρόσληψη νεφρολόγου απέβησαν άγονοι, λόγω του γνωστού προβλήματος με την αδυναμία εύρεσης σπιτιού προς ενοικίαση σε λογική τιμή στο νησί.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δεσμευτεί από το περασμένο καλοκαίρι να φροντίσει για κάποια εξωτερική συνεργασία με ιδιώτη νεφρολόγο, αλλά και αυτός έφυγε από τη Σαντορίνη.

Λουκέτο στην ιδιωτική κλινική στη Σαντορίνη όπου εξυπηρετούνταν οι νεφροπαθείς

Οι 18 νεθροπαθείς μόνιμοι κάτοικοι του νησιού έκαναν τις αιμοκαθάρσεις τους σε ιδιωτική νεφορολογική κλινική στην περιοχή του «Πύργου Σαντορίνης».

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι με επιστολή τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κλινική αναγκάστηκε να κλείσει, λόγω έξωσης από το κτίριο όπου στεγαζόταν.

Οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύψουν στο λειτουργικό κόστος, με την υπεύθυνη να ισχυρίζεται πως οι συμβεβλημένοι ασφαλιστικοί φορείς δεν έχουν αποζημιώσει ακόμη το κέντρο για τις υπηρεσίες του.

Η απόφαση για την έξωση κοινοποιήθηκε από δικαστικό επιμελητή στην ιδιοκτήτρια της κλινικής την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

Οι νεφροπαθείς ισχυρίζονται δεν υπήρχε καμία ενημέρωση μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των ασθενών, δόθηκε αρχικά μια παράταση 9 ημερών.

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, εξέπνευσε η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου μετά τις παρακλήσεις των ασθενών, των συγγενών τους και τοπικών φορέων.

Οι κινήσεις για να βρεθεί λύση

Λόγω των παραπάνω, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επείγον υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, είχε φανεί καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι  «υπάρχει η διαβεβαίωση για υπουργική απόφαση απόσπασης ενός νεφρολόγου και εξειδικευμένης νοσηλεύτριας σε 3 ημέρες (σ.σ. δηλαδή αύριο…), συν τις 2 νοσηλεύτριες που υπάρχουν ήδη στη Σαντορίνη, για την άμεση αντιμετώπιση, καθώς και την προσπάθεια δημιουργίας προγραμματικής σύμβασης με το ιδιωτικό κέντρο, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα στο άμεσο μέλλον».

Το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου, δόθηκε ξανά υπόσχεση στους ασθενείς ότι μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στο νησί νεφρολόγος και η ιδιωτική μονάδα θα παραμείνει για κάποιο διάστημα ανοικτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Ανακύκλωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές καταφθάνουν στην Σαντορίνη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου
Ανακοίνωση του κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Πρωτοφανή φαινόμενα βίας στη Σαντορίνη
Εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση της ερχόμενης χρονιάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ λόγω εργασιών σύνδεσης Ύδρευσης – Αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ για τον θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα
Δήμαρχος Θήρας : Πτήσεις αντιπολιτευτικού παραλογισμού και απελπισίας
"Άγιο είχε" νεαρός που έπεσε σε γκρεμό κατά τη διάρκεια αναρρίχησης
Η Σαντορίνη αγαπημένος προορισμός του Bir Singh
Μπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης
Ο καιρός στη Σαντορίνη - Aνακοίνωση του Λιμεναρχείου
ΔΗΜΤΟ Θήρας: Όχι στην αλλαγή χρήσης του υγειονομικού αεροσκάφους
Επίσκεψη της ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Παρουσίαση βιβλίου Αντώνη Ε. Καραμολέγκου: «Το γλωσσικό ιδίωμα της Σαντορίνης».
Οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης συνεχίζονται και .. σας περιμένουν!
Denaxa
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Center
Hondos Center_sep07
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.