Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Ενθουσιασμός Τσολάκου για την αιμοδοσία στη Σαντορίνη

Πραγματικά ενθουσιώδης, και αυτή τη φορά, η επιστροφή της κ. Γιώτας Τσολάκου από τη Σαντορίνη. Ήταν 19 Οκτωβρίου όταν έφτασε στο νησί, υπεύθυνη για την αιμοδοσία των κατοίκων του. Ενθουσιασμένη η κ. Τσολάκου από το υπέροχο αποτέλεσμα που είχε αυτή τη φορά η προσφορά αίματος σ’ αυτό το νησί, που το επισκέπτεται κάθε χρόνο και πάντα είχε να πει άριστα σχόλια για τους εθελοντές αιμοδότες. Πράγματι, αυτοί οι άνθρωποι κατέχουν οι ίδιοι ως άτομα, μια ξεχωριστή θέση τιμής και αξίας στην κοινωνία.

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μεγάλο ενδιαφέρον, κινητικότητα και αρχίζουν να δημιουργούνται σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών, σε περιοχές της χώρας μας. Όμως, όπως αναφέρουν αρκετοί ειδικοί γιατροί: “… υπάρχουν οι σύλλογοι, χωρίς όμως ουσιαστική αιμοδοτική δραστηριότητα και ο μόνος προβαλλόμενος λόγος είναι να λέγεται και να ακούγεται η ανάγκη αιμοδοσίας. Πολύς ο πληθυσμός σε πολλές περιοχές της χώρας μας, αλλά… ελάχιστη η ουσιαστική αιμοδοτική δραστηριότητα…”. Τελικά σε αυτές τις περιπτώσεις, πρόκειται για σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών; Όταν οι κάτοικοι είναι πολλοί και η προσφορά του αίματος είναι ελάχιστη;

Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, πριν λίγες μέρες, με την κ. Τσολάκου και την ρώτησα τη γνώμη της για τους αιμοδότες της Σαντορίνης μου είπε: “Η Σαντορίνη έχει μεγάλη “δεξαμενή” ανθρώπων που προσφέρουν ότι μπορούν στον συνάνθρωπό τους. Η Σαντορίνη έχει μεγάλο προβάδισμα. Ανάλογα με τον πληθυσμό της, που δεν είναι τόσο πολύς, όσο σε άλλες περιοχές της χώρας μας, η προσφορά τους είναι πολύ μεγάλη. Αυτό, βέβαια, οφείλεται σε 10 άτομα, που αρκετές μέρες πριν επισκεφθούμε το νησί, φροντίζουν να ενημερώσουν τους κατοίκους με λόγια, με αφίσες, ώστε να είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι για την προσφορά του αίματος… στον άγνωστο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αυτή τη φροντίδα αναλαμβάνουν η Μαρία Αργυρού, ο Χρισόστομος, η Λίτσα κ.α. Είναι δέκα άτομα που έχουν την ευθύνη και φροντίζουν να φέρουν τους ανθρώπους κοντά μας για να προσφέρουν το αίμα τους και το δίνουν πάντα με την ψυχή τους.

Είναι τόσο πολύς ο κόσμος που μπαίνει στη σειρά με σηκωμένο το μανίκι, έτοιμοι να προσφέρουν το αίμα τους. Και αυτό το αίμα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία…”. Είναι τα λίγα λόγια της κ. Τσολάκου υπεύθυνη για την αιμοδοσία της Σαντορίνης. Θαυμάζει τους ανθρώπους που προσφέρουν το αίμα τους και ιδιαίτερα ευχαριστεί την ομάδα των ανθρώπων που πηγαίνουν κοντά στον κάθε άνθρωπο και του ζητούν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Τη φετινή χρονιά, μου είπε η κ. Τσολάκου, ήταν περισσότεροι οι εθελοντές αιμοδότες. Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Έφθασαν στο χώρο της αιμοδοσίας 900 άτομα! Αλλά μόνο 828 πρόσφεραν το αίμα τους. Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της εθελοντικής αιμοδοσίας της Σαντορίνης, αυτή τη χρονιά.

Ευχαριστήρια στους Αιμοδότες

Γνωστοί, φίλοι, αλλά και άγνωστοι, που όπως μου έχουν γράψει ή μου έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, έχουν διαβάσει στην εφημερίδα μας τα κείμενα που αναφέρονται στους αιμοδότες και της Σαντορίνης, αλλά και της Σύρου, θέλησαν και μου ζήτησαν να αναφέρω στην εφημερίδα μας τις ευχαριστίες τους.

Επιστολή προς την αιμοδοσία Σαντορίνης.

“Τα παιδιά μου κι εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αιμοδοσία Σαντορίνης και εσάς προσωπικά (κ.Ε.Σ.) για την βοήθεια που προσφέρατε στο σύζυγό μου με την προσφορά αίματος κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ασθένειάς του. Σε κάθε έκκλησή μας για αίμα, η ανταπόκριση ήταν αμεσότατη και προθυμότατη. Ένα μεγάλο “Ευχαριστώ”!!! στους αιμοδότες της Σαντορίνης, που προσφέρουν αφιλοκερδώς αίμα και βοηθούν τους συνανθρώπους τους, που έχουν ανάγκη μεταγγίσεων”. Σας ευχαριστώ θερμά Σ.Μ.

Μια άλλη επιστολή γράφει: “Δυστυχώς δεν είμαι αιμοδότρια, αλλά χρειάστηκα τη βοήθεια των εθελοντών αιμοδοτών της Σαντορίνης σε μια πολύ δύσκολη στιγμή ενός δικού μου ανθρώπου. Είχα ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, τους υπεύθυνους της αιμοδοσίας Σαντορίνης, που έχουν δώσει την ψυχή τους και έχουν κάνει τρομερή δουλειά στο κομμάτι αυτό που λέγεται ΑΙΜΑ. Στο κάλεσμά μας έσπευσαν αμέσως να σταλεί το “φιλί της ζωής” στον συνάνθρωπο που είχε ανάγκη από ΑΙΜΑ από αυτούς τους άγνωστους υπέροχους ανθρώπους που ακούνε στο όνομα ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ. Όσα ευχαριστώ και να πούμε είναι λίγα. Απλώς λέμε υποκλινόμαστε μπροστά τους και τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Αιμοδοσία Σύρου (γράφει μια καλή φίλη)

“Πολλά χρόνια πριν επισκεφθήκαμε τη Σύρο. Τι μας τράβηξε σ’ αυτό το νησί… Εκτός από τις κρυφές ομορφιές του, ανακαλύπτεις σιγά – σιγά, τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των χαμογελαστών ανθρώπων. Κάποια στιγμή ένας φίλος είχε πρόβλημα υγείας και σε λίγες μέρες χρειάστηκε επειγόντως αίμα. Μας παρέπεμψαν οι Συριανοί φίλοι μας στην Αιμοδοσία Εθελοντών Σύρου. Όταν μίλησα με την κ. Λουΐζα, (υπάλληλος του γραφείου), αυτή η γλυκύτατη και ευγενέστατη κοπέλα (χωρίς καν να την γνωρίζω), εκτός από τα παρήγορα λόγια που μου είπε για τον δικό μου άνθρωπο, μετά από ένα τηλεφώνημα που έκανε, έσπευσε να απαντήσει στην προσφορά ζωής που ζήτησα. Την ευχαριστώ πάρα πολύ από τα βάθη της ψυχής μου, καθώς και τον Πατέρα Αντώνιο που είναι ο πυρήνας της εθελοντικής ομάδας Αιμοδοσίας Σύρου. Αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ αξίζει να το πω σ’ αυτούς τους αφανείς ήρωες που χαρίζουν ζωή σε αγνώστους συνανθρώπους τους, όποτε χρειαστεί.”

Αυτή την επιστολή μου ζήτησε η φίλη μου να την παραδώσω και στον “ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΡΟΥ” και να την “παραδώσω” και στην εφημερίδα μας. Αξίζουν ένα απέραντο ευχαριστώ όλοι οι άνθρωποι που προσφέρουν το αίμα τους για τη ζωή άγνωστων ανθρώπων.

Μαρία Ρώτα.

Πηγή: koinignomi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Γλυκογαλουσα πετάει χαρταετό
Συνάντηση συνεργασίας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με την Global Water Partnership
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Απολογισμός εξαμήνου της διοικούσας παράταξης του Δήμου Θήρας
Aνοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας στη Σαντορίνη
Προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου της Σαντορίνης
Ενημέρωση για το ιστορικό των προσπαθειών ανέλκυσης του Sea Diamond από την "Θηραϊκή Πολιτεία"
Η Σελήνη θα ανατέλλει στα Φηρά
Συρμαλένιος: Εκθέτει την χώρα το ΥΠΕΝΠ με τους χειρισμούς του για το Sea Diamond
Μασκαράδα 2020 στο Καμάρι
Τηλεματικό σύστημα "ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ" στο ΚΤΕΛ της Σαντορίνης
Διακοπές ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ το Σαββατοκύριακο
Sea Diamond: Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, 17/2
Πανηγύρι του Αγίου Πολυκάρπου
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα προβλήματα του γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.