20 Ιανουαρίου 2020 Επικοινωνία
04/12/2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:ΣΚΑΝΔΑΛΟ (;) ΜΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:ΣΚΑΝΔΑΛΟ (;) ΜΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ
Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας εγκαινιάστηκε ενταγμένο στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με πολλές υποσχέσεις για μια «νέα εποχή έξω από το Εθνικό Σύστημα Υγείας» από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με ολοκαίνουργα μηχανήματα και σύγχρονο κτήριο κατασκευασμένο από τον ελληνικό λαό και κυρίως στηριγμένο από τη θηραϊκή κοινωνία.
Σήμερα - 4 χρόνια μετά – στο Νοσοκομείο Θήρας υπάρχουν ακόμα τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και ολόκληρα τμήματα που δεν λειτουργούν και είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν στα άμεσο μέλλον.
Είναι γνωστό σε όλους τους Σαντορινιούς το πρόβλημα των νεφροπαθών. Συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη  αιμοκάθαρσης μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από το ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο που λειτουργούσε στο νησί μας ,έχοντας πάντα την ελπίδα της άμεσης λειτουργίας  του τμήματος, του τεχνητού νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.
Αυτό εξάλλου ήταν και η προεκλογική σημαία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής ΝΔ.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι νεφροπαθείς του νησιού μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία με κίνδυνο την απώλεια της ζωής τους γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας στο Νοσοκομείο και το ιδιωτικό «απειλεί» ότι θα κλείσει.
Το απαράδεκτο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ο γιατρός που υπηρετεί στο ιδιωτικό κέντρο  είναι ο ίδιος γιατρός που εδώ και μήνες  έχει προσληφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ως νεφρολόγος και υπεύθυνος για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού (!) με παχυλό μισθό και δωρεάν στέγη χωρίς  όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας του τεχνητού νεφρού και οι ασθενείς να μην εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο.
Στην ταλαιπωρία των ασθενών έχει προστεθεί και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός!
èΚαλούμε το διοικητή του Νοσοκομείου να απαντήσειγια την κατάσταση που υφίσταται στο τμήμα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου.
èΚαλούμε τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση συνολικά, να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού ώστε  να εξασφαλιστεί όχι απλά η ποιότητα ζωής των νεφροπαθών του νησιού μας αλλά και η ίδια η επιβίωσή τους.
Καλούμε τους ασθενείς και το θηραϊκό λαό να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα για το ποιοί τελικά είναι αυτοί που τους κοροϊδεύουν και με τον κοινό μας αγώνα  να επιβάλλουμε την ορθή λειτουργία  του Νοσοκομείου όχι με «δημόσιο χαρακτήρα»αλλά  πραγματικά ως Δημόσιο Νοσοκομείο  με δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών του σε όλους ανεξαιρέτως.
 
 
16/01/2020
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved