5 Δεκεμβρίου 2019 Επικοινωνία
11/11/2019

Θετικά μηνύματα από το συνέδριο Νέων Αγροτών στη Νάξο

Θετικά μηνύματα από το συνέδριο Νέων Αγροτών στη Νάξο
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στη Νάξο το 26 Πανελλήνιο Συνέδριο των νέων αγροτών με την συμμετοχή νέων απ’ όλη την Ελλάδα. Διοργανωτές και σύνεδροι έμειναν ικανοποιημένοι από όσα αναδείχθηκαν στο συνέδριο και έδωσαν υπόσχεση για το 27ο συνέδριο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης παρακολούθησε αρκετές θεματικές ενότητες του συνεδρίου ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και να επισκεφθεί, συνοδευόμενος από τον Γενικό διευθυντή της ΠΝΑΙ κ. Γιάννη  Πουλή και το υπό κατασκευή Φράγμα στο Τσικαλάριο.
Ιδιαίτερη και εποικοδομητική συνομιλία και συνεργασία είχε με την διοίκηση της  Ένωσης  Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου και υπήρξε  συνεννόηση σχετικά με την συμμετοχή της  Ένωσης στην  υπό ίδρυση αγροδιατροφικη σύμπραξη της ΠΝΑΙ.
Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνεργασία  με τον δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ.  Δημήτρη Λιανό για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του νησιού που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος.
Μετά το πέρας του συνεδρίου ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:
«Η Περιφέρεια μας θα συνεχίσει να είναι κοντά στους παραγωγούς και ιδιαίτερα στους νέους.
Θεωρούμε υποχρέωση μας να είμαστε δίπλα τους να τους ακούμε και να κάνουμε ότι είναι καλύτερο γι' αυτούς μέσα από τις αρμοδιότητες που  έχουμε.
Αυτές τις δύσκολες εποχές για τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας και για το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής εδώ στα νησιά μας εμείς θα συνεχίσουμε να προβάλουμε να αναδεικνύουμε αλλά και να προωθούμε τα προϊόντα τους στις αγορές.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ταυτότητα και πιστοποίηση στα προϊόντα σεβόμενοι τους παραγωγούς μας και τις παραδόσεις των νησιών μας».
Ο αντιπεριφερειάρχης επίσης ανακοίνωσε ότι το αρνί και κατσίκι Νάξου και Αμοργού θα είναι στα υπό πιστοποίηση προϊόντα,  με διάθεση στο αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η διαδικασία για την ονομασία τους ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης(ΠΓΕ) μετά από συνεννόηση και συνεργασία με την  Ένωση αγροτικών συνεταιρισμών  Νάξου.
 
 
Το Γραφείο Τύπου
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved