Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: Έπεσαν οι μάσκες

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, στις 29/10/2019 στην ώρα της ενημέρωσης, τέθηκε από τη Μαρία Αργυρού, επικεφαλής της ΛΑΙΚΉΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ,  το μέγα ζήτημα της ανέγερσης μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, στο νότιο τμήμα της Σαντορίνης, στην περιοχή του μοναδικού τοπίου της Βλυχάδας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένη η προσέγγιση οποιουδήποτε στην περιοχή αυτή. Τώρα έφυγαν τα περιφράγματα, περιορίστηκαν οι μπράβοι και εκτίθενται σε κοινή θέα τα αυθαίρετα οικοδομήματα!

Και δεν γνωρίζουμε τι ακολουθεί.

Στην ερώτηση «Ποια είναι η θέση της σημερινής δημοτικής αρχής και γενικότερα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, μπροστά σε αυτή την ανελέητη κατάσταση της κατασκευής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, με συνέπεια το χτύπημα και τη σταδιακή εξαφάνιση των μικρών επιχειρήσεων αλλά προπάντων της ανεπανόρθωτης αλλοίωσης του φυσικού τοπίου», ο Δήμαρχος δήλωσε με έμφαση ότι η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα στους νόμιμους και θα πατάξει την αυθαιρεσία.

Η σημερινή κυβέρνηση στα βήματα της προηγούμενης, δίνουν «γη και ύδωρ» στους επενδυτές και με τις διαδικασίες fast track, εκδίδονται «νόμιμες» οικοδομικές άδειες από διάφορες υπηρεσίες εκτός νησιού, χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την άποψη της τοπικής κοινωνίας, όπως το πρόσφατο παράδειγμα της Μυκόνου.

Η κατάσταση στη Βλυχάδα σε ποια κατηγορία ανήκει : στη νόμιμη ή στη «νόμιμη»;

Πιο απλά, με τον τρόπο αυτό, πολύ σύντομα θα οικοδομηθεί όλη η καλντέρα της Σαντορίνης με «νόμιμες» άδειες και θα μετατραπεί σε τουριστικά χωριά.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο προσωπικά:

Θα επικροτήσει το γεγονός αυτό και θα σταθεί πρόθυμος βοηθός όλων αυτών των επενδυτών; Δεν θα προβληματιστεί για την τύχη αυτού του ευλογημένου τόπου, για την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους αλλά και για την προοπτική όλων των μικροεπαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται γύρω από τον τουρισμό;

Θα μείνει απαθής?

Όταν βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης, αλλά και πριν από λίγο καιρό, ο σημερινός Δήμαρχος δήλωνε ότι ήταν αντίθετος με την εγκατάσταση μεγάλων τουριστικών μονάδων στο νησί.

Σήμερα τι άλλαξε και δυστυχώς αποδεικνύεται περίτρανα το αντίθετο;

 

Να μην ξεχνάμε ότι πολύ πρόσφατα, δημοσίευμα του ΣΕΒ υποστήριζε πως οι πολλές μικρές επιχειρήσεις «είναι η φτώχεια των εθνών» ακολουθώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση που σε όλα τα σχετικά ντοκουμέντα της κάνει λόγο για «ανάγκη περιορισμού του μεγάλου αριθμού των μικρών επιχειρήσεων».

Αυτά υποστηρίζει και υπηρετεί η σημερινή δημοτική αρχή?

Στην πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου διαχείρισης τουριστικού προορισμού για τη Σαντορίνη, ανάμεσα στις άλλες στρατηγικές προτεραιότητες που προτάθηκαν, είναι η διατήρηση της ποιότητας του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης και η ενίσχυση της ταυτότητά της.

Με αυτές  τις αντιλήψεις θα διατηρηθεί η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και θα ενισχυθεί η ταυτότητα του νησιού?

 

Καλό είναι να προβληματιστούμε και αντιδράσουμε όλοι.

Και προπάντων να βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα.

Ποιοι αποδέχονται με προθυμία ή και ευνοούν σχέδια που θα οδηγήσουν στην αλλοίωση της μοναδικότητας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Σαντορίνης και των κατοίκων της.

Ποιοι παλεύουν με επιμονή και συνέπεια στην κατεύθυνση της διατήρησης του φυσικού τοπίου της Σαντορίνης;

Ποιοι αγωνίζονται για τη στήριξη και όχι την εξαφάνιση των μικροεπαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που έχτισαν πέτρα – πέτρα σε δύσκολους καιρούς αυτό το τουριστικό θαύμα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαλέξει πλευρά.

Αγωνίζεται και θα συνεχίσει ακούραστα ενάντια σε όσους ασελγούν πάνω στο σώμα της Σαντορίνης και επιβουλεύονται το μέλλον των κατοίκων της!

Σε αυτό τον αγώνα, καλούμε σε συστράτευση τους μικρούς επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δ. Τσιργής: Είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα για να διαχειριστεί την κρίση;
2 Μαίου η εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Αλλαγή των δρομολογίων του Blue Star Delos
Καθίζηση του μονοπατιού της Αρμένης από... δουλειές του ποδαριού
Ευχαριστίες του Συλλόγου Kρητών προς την Nova απολυμαντική
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
Τηλέφωνα SOS COVID- 19
Κατάθεση στεφάνου από την Τοπική Κοινότητα Οίας
Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Ανάγκη αλληλεγγύης προς όλους
Μήνυμα του δημάρχου Θήρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Πρόσληψη 12 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Οι "απολυμαντές"... συνεχίζουν το κοινωνικό τους έργο
Εθελοντική προσφορά του τέως διοικητή του Νοσοκομείου
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.