15 Νοεμβρίου 2019 Επικοινωνία
31/10/2019

Σημαντική η ημερίδα της ΔΕΥΑΘ που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο

Σημαντική η ημερίδα της ΔΕΥΑΘ που πραγματοποιήθηκε στο Μπελλώνειο

Η Σαντορίνη μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στην εφαρμογή κανόνων για τη διαχείριση του αποχετευτικού της δικτύου με την ενημέρωση αλλά τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Ημερίδας που διοργάνωσε η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας και η ECAS και στην οποία διακεκριμένοι ομιλητές εστίασαν στο πρόβλημα και ενημέρωσαν για  τις λύσεις που υπάρχουν.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. Μανόλης Ορφανός στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης ρίψης λιπών, ελαίων και στερεών αποβλήτων στο αποχετευτικό σύστημα του νησιού αλλά και στις συνέπειες του φαινομένου: «Οργανώσαμε αυτή την Ημερίδα πρωτίστως για να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες για τις επιπτώσεις που υπάρχουν και επιβαρύνουν το νησί. Σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να δραστηριοποιήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, που θα αναβαθμίσει τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας στα νησιά.»

Εξαιρετικά σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις των ομιλητών που τοποθετήθηκαν στην Ημερίδα. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα τονίζοντας ότι η Σαντορίνη είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. «Εάν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με συνέπεια και με σύγχρονες μεθόδους οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον και κατά συνέπεια στους κατοίκους και τους επισκέπτες.»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παρέθεσε στοιχεία για τη ψηφιακή διαχείριση που γίνεται στη Δ.Ε.Υ.Α. Τρικάλων και που τους επιτρέπει να έχουν άμεση ενημέρωση αλλά και έγκαιρη παρέμβαση στα προβλήματα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν και οι παρεμβάσεις του Συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών για θέματα κυκλικής οικονομίας και διαχείρισης αποβλήτων και Διευθυντή επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργου Κρεμλή, καθώς και της Συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Αθηνάς Μπλουγουρά.

 
13/11/2019
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved