Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

Ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού

Εως τις 31 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού για τη Σαντορίνη και τη Ρόδο, το οποίο υλοποιείται από κοινοπραξία συμβούλων από την Ελλάδα (TOPOSOPHY) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Team Consulting και Yellow Railroad) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η κατάρτιση Destination Management Plan για το νησί της Ρόδου (αντίστοιχο πρόγραμμα τρέχει και για τη Σαντορίνη και η υλοποίηση του υποστηρίζεται ενεργά από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όσον αφορά στο συντονισμό των δράσεων. Σε εθνικό επίπεδο το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΣΕΤΕ.
Σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του προγράμματος δόθηκε έμφαση σε ζητήματα που διευρύνουν το παραδοσιακό πεδίο ανάλυσης της τουριστικής ανάπτυξης και υπεισέρχονται στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που συνεπάγεται η οικονομία των επισκεπτών (π.χ.):
1. Εναρμονισμός της προϊοντικής ανάπτυξης και της προώθησης εκάστου προορισμού με τις ανάγκες εξειδικευμένων αγορών στόχων
2. Ενσωμάτωση των προσδοκιών των τοπικών κοινωνιών στον μέσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό
3. Προσήλωση στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης των πλέον πολύτιμων πόρων, όπως τα μνημεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
4. Διαμόρφωση δομών διακυβέρνησης με ξεκάθαρο όραμα, στρατηγικό προσανατολισμό, και προοπτικές για την εδραίωση κουλτούρας συνεργασίας ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ένας πρώτος γύρος ευρημάτων παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Η εν λόγω παρουσίαση εστίασε στις καινοτόμες δραστηριότητες δημόσιας διαβούλευσης, έρευνας και επικοινωνιακής προσέγγισης που έχουν λάβει χώρα από την έναρξη του προγράμματος στις αρχές Μαΐου, καθώς και στις καλές διεθνείς πρακτικές που τροφοδότησαν το πόρισμα του σχεδίου.
Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης στο Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες, γύρω από την υφιστάμενη κατάσταση και το όραμα για την τουριστική ανάπτυξη έως το 2030, τις στρατηγικές και τους στόχους που συνάδουν με την υλοποίηση του προγράμματος, τις προτεινόμενες δράσεις που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων, τα διαφορετικά σενάρια για το σχήμα διακυβέρνησης που θα δώσει σάρκα και οστά στο σχέδιο διαχείρισης προορισμού.
Οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και οι επιχειρηματίες είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, έχοντας πλέον εικόνα του Destination Management Plan, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, ο κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ και της ΕΞΡ, η διευθύνουσα σύμβουλος της MARKETING GREECE κα Ιωάννα Δρέττα, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ κ. Ηλίας Κικίλιας, η γενική γραμματέας του Δήμου Ρόδου, κα Κυριακή Νικολαΐδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σπανός.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νέα χρονολογία για την Μινωϊκή Έκρηξη: 1560 π.Χ.
Διακοπές Ηλεκτροδότησης για Τρίτη - Τετάρτη
Προτάσεις μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και την ανακούφιση των δημοτών από την Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Δ. Τσιργής: Είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα για να διαχειριστεί την κρίση;
2 Μαίου η εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Αλλαγή των δρομολογίων του Blue Star Delos
Καθίζηση του μονοπατιού της Αρμένης από... δουλειές του ποδαριού
Ευχαριστίες του Συλλόγου Kρητών προς την Nova απολυμαντική
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
Τηλέφωνα SOS COVID- 19
Κατάθεση στεφάνου από την Τοπική Κοινότητα Οίας
Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Ανάγκη αλληλεγγύης προς όλους
Μήνυμα του δημάρχου Θήρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.