Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού

Εως τις 31 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού για τη Σαντορίνη και τη Ρόδο, το οποίο υλοποιείται από κοινοπραξία συμβούλων από την Ελλάδα (TOPOSOPHY) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Team Consulting και Yellow Railroad) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η κατάρτιση Destination Management Plan για το νησί της Ρόδου (αντίστοιχο πρόγραμμα τρέχει και για τη Σαντορίνη και η υλοποίηση του υποστηρίζεται ενεργά από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όσον αφορά στο συντονισμό των δράσεων. Σε εθνικό επίπεδο το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΣΕΤΕ.
Σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του προγράμματος δόθηκε έμφαση σε ζητήματα που διευρύνουν το παραδοσιακό πεδίο ανάλυσης της τουριστικής ανάπτυξης και υπεισέρχονται στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που συνεπάγεται η οικονομία των επισκεπτών (π.χ.):
1. Εναρμονισμός της προϊοντικής ανάπτυξης και της προώθησης εκάστου προορισμού με τις ανάγκες εξειδικευμένων αγορών στόχων
2. Ενσωμάτωση των προσδοκιών των τοπικών κοινωνιών στον μέσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό
3. Προσήλωση στις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης διαχείρισης των πλέον πολύτιμων πόρων, όπως τα μνημεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
4. Διαμόρφωση δομών διακυβέρνησης με ξεκάθαρο όραμα, στρατηγικό προσανατολισμό, και προοπτικές για την εδραίωση κουλτούρας συνεργασίας ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ένας πρώτος γύρος ευρημάτων παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Η εν λόγω παρουσίαση εστίασε στις καινοτόμες δραστηριότητες δημόσιας διαβούλευσης, έρευνας και επικοινωνιακής προσέγγισης που έχουν λάβει χώρα από την έναρξη του προγράμματος στις αρχές Μαΐου, καθώς και στις καλές διεθνείς πρακτικές που τροφοδότησαν το πόρισμα του σχεδίου.
Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης στο Επιμελητήριο, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες, γύρω από την υφιστάμενη κατάσταση και το όραμα για την τουριστική ανάπτυξη έως το 2030, τις στρατηγικές και τους στόχους που συνάδουν με την υλοποίηση του προγράμματος, τις προτεινόμενες δράσεις που θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων, τα διαφορετικά σενάρια για το σχήμα διακυβέρνησης που θα δώσει σάρκα και οστά στο σχέδιο διαχείρισης προορισμού.
Οι προσκεκλημένοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και οι επιχειρηματίες είχαν την δυνατότητα να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, έχοντας πλέον εικόνα του Destination Management Plan, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κώστας Κωνσταντινίδης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, ο κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης, μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ και της ΕΞΡ, η διευθύνουσα σύμβουλος της MARKETING GREECE κα Ιωάννα Δρέττα, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ κ. Ηλίας Κικίλιας, η γενική γραμματέας του Δήμου Ρόδου, κα Κυριακή Νικολαΐδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σπανός.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
 Συνεχίζονται τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για τη Σαντορίνη
"Το Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ι. Καμπανέλη, στις 3.8 στο S.A.F.
Εμπαιγμό με την αποζημίωση ειδικού σκοπού καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουρισμού- Επισιτισμού Σαντορίνης
Ενημερωτική ανακοίνωση του Γ.Ν.Θ. για την έκδοση πιστοποιητικών για τους εργαζόμενους στην εστίαση
Το Blue Star Patmos θα κάνει απογευματινά δρομολόγια για Σαντορίνη
Επίβλεψη των έργων Μονόλιθου και Αθηνιού απο τις αρμόδιες υπηρεσίες
Ανακατασκευάζονται οι παιδικές χαρές του νησιού μας, έτοιμη του Μανωλά!
Δήμος Θήρας : Ξεκινήσαμε! Η Σαντορίνη παραμένει μοναδική
Δημόσιο ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου Θήρας στους δωρητές του
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου των Φηρών, απο 3.7
Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τη σπουδαιότητα της τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
«Γράμμα από τη Σαντορίνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, στην Καθημερινή
Μεγαλύτερο δρομολόγιο για το Worldchampion λόγω της μη δρομολόγησης του Tera
Ανακοίνωση του Συνδικάτου τουρισμού Θήρας για την έκτακτη αποζημίωση των 534 ευρώ
Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου, με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θήρας, Μ. Ορφανό
web radio
VE
Hondos Center
Λιγνός_νέα
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.