Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Eδώ Ανάφη , εδώ παράδεισος!

Eδώ Ανάφη , εδώ παράδεισος!
Ήρθε το φθινόπωρο και είμαστε ακόμα εδώ! ένα δυνατό ,γεμάτο
όμορφες στιγμές καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του ! Ομορφες στιγμές με γέλια και χαρές αν και εμένα, αν με ρωτάτε, κάπου κοντά στον Άυγουστο το γέλιο και η χαρά έκαναν διάλλειμα,λόγω της ξαφνικής αυτής απότομης αλλαγής που απο200 ατομα ξαφνικά τα μάτια μου έβλεπαν 1000! Τι να πεις , Άυγουστος είναι ,καλοκαιράκι , ο κόσμος θα πάει διακοπές , να ξεσκάσει βρε αδερφέ! Ήρθε λοιπον Οκτώβρης και όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι γύρισαν στη βάση τους! Έδω ,μειναμε πάλι αυτοί οι διακόσιοι !
Το νησάκι μας ,όπως σας έχω πει και σε αλλο άρθρο, παραμένει ενας παράδεισος , με τα καταγάλανα νερά του , τις όμορφες παραλίες του , τη καθαρή ατμόσφαιρα, τη γλυκιά και αγνή ενέργειά του και όλα αυτά τα όμορφα παραδεισένια δώρα της φύσης!
Πρόσφατα επισκέφθηκα το νησί οπουμεγάλωσα , δίπλα στην Ανάφη και συνάμα τόσο μακριά! Κοντά σε απόσταση , μακριά σε τρόπο ζωής , το νησι αυτο πια θυμίζει πόλη , έχει χάσει την αγνή του ενέργεια αλλα παραμένει μαγικά όμορφο !Εκει λοιπόν συνάντησα παλιούς και νέους μου φιλους!
Κάποιοι απο τους φίλους γνωρίζουν την επιλογή μου αυτη, να αφήσω το μερος οπου μεγάλωσα. Πριν ενάμιση περίπου χρόνο που τους το ανακοίνωσα ,απόρησαν. Για ποιο λόγο, να πάω να ζήσω σε ένα νησί με διακόσιους μόνιμους κατοικους, σε ένα μέρος όπου το χειμώνα δεν έχει καθόλου ζωή, ζωή εκείνοι εννοούν τα καφέ ,τα μπαρς τη κίνηση στους δρόμους και τέλος πάντων τις πολλές επιλογές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για να ζήσει 'γεμάτος'.
Καλά δε λέω, ο καθένας επιλέγει που θα ζήσει , οι ανάγκες απο άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν , όμως αυτές οι ανάγκες που νομίζουμε ή νιώθουμε οτι μας καλύπτουν καμιά φορά μας εγκλωβίζουν και δε μας αφήνουν να δούμε την ομορφιά γύρω μας, μέσα μας και τελικά αισθανόμαστε μόνοι , ανήσυχοι και
δυσαρεστημένοι.
Φίλοι και γνωστοί που διάβασαν τα προηγούμενά μου αρθρα για την Ανάφη, είχαν κάποιες παρατηρήσεις και ερωτήσεις να μου κάνουν. Ωραιά όλα αυτά που μας λες για τα πουλάκια τα δεντράκια και τα ομορφα αστεράκια της Ανάφης, αλλά εκεί δεν έχετε προβλήματα; δεν έχετε νεύρα; είστε στην απομόνωση;έχετε κατάθληψη; απέχετε απο τα κοινωνικά και ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας; Ολα είναι ρόδινα και παραδεισένια όπως μας τα παρουσιάζεις ; Όχι ! δεν είναι όλα ροζ και φούξια!
Και νευρα έχουμε και προβλήματα σοβαρά καθημερινά αντιμετωπιζουμε,τριβές και διαφωνίες για τοπικά θέματα εχουμε !
Καλέ τι νομίζετε; πως είμαστε απο άλλο πλανήτη; άνθρωποι είμαστε με ευαισθησίες , ιδέες ,συναισθήματα και ανησυχίες! Μπορώ να κάτσω στον υπολογιστή δυο μέρες και να σας γράψω για όλα αυτά τα άδικα και δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Ανάφης ,αλλά έχω επιλέξει σε αυτά τα αρθράκια να σας μιλήσω για τη καλή και θετική πλευρά των πραγμάτων!
Αυτή τη στιγμή που σας γράφω ,βλέπω απο το παράθυρο το μπλε του καθαρού ουρανού , δεν ακούω τίποτα παρά μόνο κάτι κελαηδίσματα, σε λιγο θα πάω περίπατο ,οπου θα συναντήσω λίγους ανθρώπους , λιγα αυτοκίνητα , λιγες επιλογές! Επιλογές, που θες δε θες ,βοηθούν τη φασαρια που εχεις στα αυτιά σου και μεσα στο κεφάλι σου να σιωπούν!
Τελικά τι είναι σημαντικό; να ζούμε στο θόρυβο και να είμαστε 'γεμάτοι' απο επιλογές ; ή να ζούμε στην ησυχία και οι επιλογές να ειναι λίγες;;
τα λέμε σύντομα !

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Ανακύκλωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές καταφθάνουν στην Σαντορίνη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου
Ανακοίνωση του κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Πρωτοφανή φαινόμενα βίας στη Σαντορίνη
Εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση της ερχόμενης χρονιάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ λόγω εργασιών σύνδεσης Ύδρευσης – Αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ για τον θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα
Δήμαρχος Θήρας : Πτήσεις αντιπολιτευτικού παραλογισμού και απελπισίας
"Άγιο είχε" νεαρός που έπεσε σε γκρεμό κατά τη διάρκεια αναρρίχησης
Η Σαντορίνη αγαπημένος προορισμός του Bir Singh
Μπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης
Ο καιρός στη Σαντορίνη - Aνακοίνωση του Λιμεναρχείου
ΔΗΜΤΟ Θήρας: Όχι στην αλλαγή χρήσης του υγειονομικού αεροσκάφους
Επίσκεψη της ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Παρουσίαση βιβλίου Αντώνη Ε. Καραμολέγκου: «Το γλωσσικό ιδίωμα της Σαντορίνης».
Οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης συνεχίζονται και .. σας περιμένουν!
Denaxa
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Center
Hondos Center_sep07
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.