Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ΔΤ του Δήμου Θήρας για την επίσκεψη Παυλόπουλου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη  του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Σαντορίνη, που πραγματοποιήθηκε την 17η Οκτωβρίου 2019.

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τις ανασκαφές του Ακρωτηρίου και ξεναγήθηκε σε αυτές από τον καθηγητή κ. Χρήστο Ντούμα.

Στην είσοδο των Ανασκαφών τον υποδέχθηκε  ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνης Σιγάλας, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους του Δήμου, τον Έπαρχο Θήρας και τον πρόεδρο της Κοινότητας Ακρωτηρίου.

Επόμενος σταθμός του κ. Προέδρου ήταν η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στην είσοδο της οποίας τον υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνειος, μετά του ηγούμενου της Μονής και του Δήμαρχου Θήρας.

 

Στην Μονή ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον Ηγούμενο Πατέρα Δαμασκηνό και την συμπατριώτισσά μας Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Εύη Νομικού.

Σημείο αναφοράς της επίσκεψης του Προέδρου, το Συνεδριακό κέντρο «Πέτρος Μ. Νομικός», στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου Δημότη Θήρας.

Ο Δήμαρχος Θήρας προσφωνώντας τον κ. Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στη λαμπρή Ακαδημαϊκή του καριέρα καθώς και τη προσφορά του στην επιστήμη, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

«Ο πρώτος τουριστικός προορισμός στο κόσμο τιμά σήμερα τον πρώτο πολίτη της Ελλάδας» τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Σιγάλας και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την αποδοχή της πρότασής του να επισκεφθεί  το νησί της Σαντορίνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του αναφερόμενος στη Σαντορίνη, αφού υπογράμμισε την μακραίωνη ιστορία της, έκανε λόγο για ένα αληθινό «διαμάντι» των Κυκλάδων και τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ πρόσθεσε ότι ακτινοβολεί, όπως και όλα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, το φως του πανάρχαιου Πολιτισμού μας, αποτελώντας φάρους μετάδοσης του μηνύματος της ειρηνικής συνάντησης και συνύπαρξης διαφορετικών λαών και πολιτισμών.

Ο κ. Παυλόπουλος από το ίδιο βήμα διεμήνυσε προς την Τουρκία ότι, «εάν και οσάκις χρειασθεί, θα επιβάλλουμε στην πράξη τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κλείνοντας την αντιφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θήρας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη, σημειώνοντας ότι αποτελεί εξαιρετική τιμή στο πρόσωπό του, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία -όπως είπε- μετατρέπεται σε μεγάλο και βαρύ χρέος να τηρεί τα διδάγματα, που αναβλύζουν από την Ιστορία του Τόπου τους.

Ο Δήμαρχος Θήρας στην συνέχεια πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην μεγάλη προσφορά των δωρητών Ευάγγελου και Λούλας Νομικού ζήτησε δε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραδώσει τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Γουλιέλμο  Μπάϊκα.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Προέδρου και των προσκεκλημένων Κυβερνητικών, κοινοβουλευτικών  και αυτοδιοικητικών αξιωματούχων σε γνωστό εστιατόριο του νησιού.

Μετά το πέρας του γεύματος και λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, ο κ. Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Θήρας, επισκέφθηκε το Πτωχοκομείο Σαντορίνης, και συνομίλησε με τους γέροντες και τις γερόντισσες καθώς και με τον Πρόεδρο του Πτωχοκομείου κ. Σαλίβερο.

Ο κ. Πρόεδρος αναχώρησε τέλος  από το νησί ευχαριστώντας το Δήμαρχο για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τη θερμή φιλοξενία.

Σημειώνουμε ότι την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογιού,  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ενώ τον Πρωθυπουργό  εκπροσώπησε  ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επίσκεψη και αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
Ειδική άρση απαγόρευσης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην Καλντέρα
Ωράριο συνάντησης Δημοτών με τους αιρετούς του Δήμου Θήρας
Εν αναμονή μέχρι τέλος Ιουλίου η Celestyal Cruises
Επιστροφή της Blue Star στα γνωστά δρομολόγια από τον ερχόμενο μήνα
Συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Θηραϊκής Πολιτείας και ΤΩΡΑ!
Αδύναμος ο Ιούνιος, μειώσεις έως και 25% τον Ιούλιο
Απαντήσεις της Θηραϊκής Πολιτείας στον απολογισμό 9μήνου του ΤΩΡΑ!
30η εθελοντική αιμοδοσία Σαντορίνης : "συγκινητικά" χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματά της
Προκηρύσσεται η προμήθεια και εγκατάσταση νέων μονάδων αφαλάτωσης Έξω Γιαλού Φηρών
Coronavirus Aegean Islands – «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.»: Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για τα νησιά
Απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στις διαμαρτυρίες κι ερωτήσεις της Αντιδημάρχου κ. Κίτσου
Επίσκεψη Ομάδας Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στο Πτωχοκομείο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Περιβόλου λόγω έργων της ΔΕΥΑΘ
Απολογισμός του "ΤΩΡΑ!" ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.