22 Ιανουαρίου 2020 Επικοινωνία
19/10/2019

Η Σαντορίνη να γίνει πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη

Η Σαντορίνη να γίνει πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο για βιώσιμη ανάπτυξη

Πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης, διαπιστώθηκε στις δια.δοχικές συναντήσεις που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο, τον έπαρχο, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και φορείς της Σαντορίνης, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί

 

Ο κ. Θεοχάρης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα, τον έπαρχο Χαράλαμπο Δαρζέντα ενώ σήμερα πραγματοποίησε συσκέψεις με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, ‘Αγγελο Ρούσσο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων, Γεράσιμο Κανακάρη, και με τους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Στη συνάντηση με τους φορείς συμμετείχαν οι κ.κ. Μανόλης Καραμολέγκος πρόεδρος των Ξενοδόχων Κυκλάδων, Λευτέρης Αναπλιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών καταλυμάτων, Κυριάκος Πρέκας, πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων, Νίκος Νομικός, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Ευάγγελος Φύτρος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Μάρκος Καφούρος, από την Ένωση Παραγωγών Θηραϊκών Προϊόντων.

 

Στόχος των συναντήσεων ήταν η από κοινού χάραξη της στρατηγικής για την «επόμενη τουριστική ημέρα της Σαντορίνης», ενώ, όπως δήλωσε ο υπουργός «επιθυμία όλων είναι να καταστεί η Σαντορίνη, η μοναδικότητα της οποίας την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, πρότυπο στο νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας για βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό η διαφύλαξη του μοναδικού τοπίου, της παράδοσης και της παραγωγής του νησιού μέσα από συντονισμένες ενέργειες αποτελεί βασικό σκοπό αυτής της προσπάθειας».

 

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, «πρέπει όλοι, η κυβέρνηση, οι δήμοι, οι φορείς, η περιφέρεια, οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι, να συντονιστούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

«Η Σαντορίνη», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, «είναι ένας τουριστικός προορισμός μοναδικός, που θα πρέπει να τον διαφυλάξουμε. Οι επαφές που είχα αυτό το διήμερο στο νησί αποτελούν το πρώτο βήμα για τη διαχείριση όλων των ανοικτών θεμάτων που υπάρχουν».

 

Ο υπουργός επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff Herz της TUI και τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου και ξεναγήθηκε στον προϊστορικό οικισμό, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο.

Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού παρέστη χθες στην εκδήλωση της ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο δημότη Θήρας.


 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved