22 Ιανουαρίου 2020 Επικοινωνία
15/10/2019

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 19/10 και ανοικτή περιήγηση την Κυριακή 20/10

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα το Σάββατο 19/10 και ανοικτή περιήγηση την Κυριακή 20/10

Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Θήρας διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης με θέμα:

» Τα Ηφαίστεια της Σαντορίνης – Ενημέρωση για την κατάστασή τους »
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια.
Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:
1.    Ηφαιστειακά πετρώματα και κρασιά: Η περίπτωση της Σαντορίνης, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)
2.    Μελετώντας το πεδίο ταχυτήτων στον Ελλαδικό χώρο με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών GNSS και το νέο GNSS δίκτυο παρακολούθησης της Σαντορίνης, Χρήστος Πικριδάς (Καθηγητής Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, μέλος Επιστ. Συμβουλίου ΙΜΠΗΣ)

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, θα γίνει ανοιχτή περιήγηση με σκάφος στην καλντέρα της Σαντορίνης και ξενάγηση στο Ηφαίστειο από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΠΗΣ. Η περιήγηση θα διαρκέσει από τις 09:30 (αναχώρηση από τον Αθηνιό-δείτε παρακάτω) ως τις 14:00, ενώ η ξενάγηση θα γίνει στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η περιήγηση απευθύνεται σε κατοίκους του νησιού και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Ωστόσο χρειάζεται δήλωση συμμετοχής και κράτηση θέσης μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στη ΓΕΩΘΗΡΑ με e-mail στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2286023021 (ώρες 09:00-15:00). Απαιτείται το ονοματεπώνυμο κάθε συμμετέχοντα, ο αριθμός των συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας (υποχρεωτικά) και e-mail επικοινωνίας. Αν η δήλωση συμμετοχής γίνει μέσω e-mail, θα πρέπει να σταλούν τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός αυτοκινήτων στον Αθηνιό, θα υπάρχει δυνατότητα μετάβασης εκεί με λεωφορεία που θα διαθέσει η ΓΕΩΘΗΡΑ από τα Φηρά. Για όσους το προτιμήσουν, σημείο συνάντησης θα είναι ο χώρος στάθμευσης έξω από το λύκειο των Φηρών, στις 08:30. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ενημερώσουν τη ΓΕΩΘΗΡΑ για το αν θα κάνουν χρήση των εν λόγω λεωφορείων ή εάν θα μεταβούν με δικά τους μέσα στο λιμάνι του Αθηνιού.

Χρήσιμες πληροφορίες: 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κατάλληλα παπούτσια για την ανάβαση στο Ηφαίστειο, να έχουν μαζί τους καπέλο, αντιηλιακή προστασία, νερό και σνακ.

 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved