Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

«ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: νέες προκλήσεις, νέα καθήκοντα, νέα δυναμική»

Στη Νάξο συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτώβρη 2019, με την παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνης οργανωτικού γραφείου για τις Κυκλάδες, Αναστασίας Σαπουνά.
Στη συνεδρίαση, που ήταν όπως πάντα ανοιχτή στα μέλη του κόμματος, συμμετείχαν ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός, η υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιούλη 2019, Ιρέν Ρήγου καθώς και μέλη του κόμματος από τουλάχιστον 10 νησιά. Χαιρετισμό έστειλε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων Αντώνης Συρίγος.
Στον γόνιμο διάλογο που διεξήχθη κατά την διάρκεια του διημέρου και με κατατεθειμένες σημαντικές εισηγήσεις από τα μέλη της ΝΕ Κυκλάδων, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα:
1.      Ο Οδικός χάρτης για την διεύρυνση του κόμματος και την πορεία προς το Συνέδριο με την διοργάνωση εκδηλώσεων στα νησιά των Κυκλάδων.
2.      Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων (Ευρωεκλογές, Κοινοβουλευτικές και Αυτοδιοικητικές) κάτω από το πρίσμα της κυβερνητικής 4ετίας (2015-2019) και των πολιτικών επιλογών  του ΣΥΡΙΖΑ.
3.      Οι πολιτικές και κινηματικές προτεραιότητες στην περιοχή των Κυκλάδων, με βασικά επίδικα την διατήρηση της φυσιογνωμίας των νησιών (περιβάλλον, πολιτισμός), τη νησιωτικότητα, δομές υγείας - παιδείας - πρόνοιας και τα εργασιακά.
4.      Η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η επιχειρησιακή αναδιοργάνωση στην αυτοδιοίκηση, στους Δήμους των Κυκλάδων και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τονίστηκε δε ιδιαίτερα η αντισυνταγματικότητα των τελευταίων αλλαγών στην νομοθεσία της απλής αναλογικής, η οποία αλλοίωσε τη βούληση του εκλογικού σώματος.
5.      Η ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με την επικαιροποίηση των προγραμματικών θέσεων για τις Κυκλάδες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τη διαβούλευση με εκατοντάδες φορείς και συλλογικότητες στην πορεία προς το Αναπτυξιακό Συνέδριο του 2017 και εκφράστηκαν στις αποφάσεις του.
Η συνεδρίαση εγκαινιάζει μια νέα περίοδο πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν προωθούν τον ακραίο οικονομικό νεοφιλελευθερισμό, στηρίζονται στο δόγμα του «νόμος και τάξη» και οδηγούν σε οπισθοδρόμηση σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Φαινόμενα των παραπάνω επιλογών της ΝΔ ξεδιπλώνονται καθημερινά σε όλους τους τομείς, με προσπάθειες της πλειονότητας των ΜΜΕ να παρουσιάσουν με θετικό τρόπο εξαιρετικά αρνητικές αλλαγές για το μελλοντικό εισόδημα των πολιτών. Καθημερινή είναι και η καπηλεία πολλών ενεργειών και αποφάσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, και κάκιστη η εκμετάλλευση και οικειοποίηση των αποθεματικών, που εξαργυρώνουν «γραμμάτια» (π.χ Μαρινάκης, ΕΝΦΙΑ πλουσίων κλπ), χαρίζουν λεφτά ξανά στις τράπεζες (για να αποφύγουν την πληρωμή των δανείων τους) και προετοιμάζουν μια ακόμη χρεοκοπία.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το καθήκον προάσπισης της δημοκρατίας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου και της αλληλεγγύης, καθώς επίσης σημαντικών έργων και δράσεων για τις Κυκλάδες, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η  αναβάθμιση των παροχών υγείας και η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών.
 
Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δ. Τσιργής: Είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα για να διαχειριστεί την κρίση;
2 Μαίου η εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Αλλαγή των δρομολογίων του Blue Star Delos
Καθίζηση του μονοπατιού της Αρμένης από... δουλειές του ποδαριού
Ευχαριστίες του Συλλόγου Kρητών προς την Nova απολυμαντική
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
Τηλέφωνα SOS COVID- 19
Κατάθεση στεφάνου από την Τοπική Κοινότητα Οίας
Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας: Ανάγκη αλληλεγγύης προς όλους
Μήνυμα του δημάρχου Θήρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Πρόσληψη 12 ατόμων λοιπού επικουρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Οι "απολυμαντές"... συνεχίζουν το κοινωνικό τους έργο
Εθελοντική προσφορά του τέως διοικητή του Νοσοκομείου
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.