Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ

Από τις συγκινητικές στιγμές που ζήσαμε στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στη Γυάρο 
«Μπρος για τη νίκη, για το Κόμμα πάντα εμπρός...»
Με αυτό το τραγούδι να μας συντροφεύει αντικρίζουμε τη Γυάρο... μετά από 4 ώρες ενός κουραστικού ταξιδιού, μια μάχη με τα κύματα με κόντρα τον καιρό. Οι κόκκινες σημαίες υψώνονται. Καθένας προσπαθεί να δει, να αντιληφθεί πώς είναι τούτο το νησί, που το ονόμασαν θανατονήσι, που από τα χώματά του πέρασαν πάνω από 25000 κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές στα 21 χρόνια λειτουργίας του.
«Ποιος όρμος να είναι αυτός; Πού να βρίσκεται η συκιά;». Ακούμε να αναρωτιούνται νεολαίοι που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. «Να σε λίγο θα δεις πού ήταν οι σκηνές μας. Όλη η πλαγιά ήταν γεμάτη σκηνές»! Λέει συγκινημένα ένας σύντροφος που ήταν εξόριστος, κατά τη διάρκεια της 7ετίας. «Και εμένα από εδώ πέρασε ο παππούς μου. Ήρθαμε κι εμείς να περπατήσουμε σε αυτά τα μέρη. Να τιμήσουμε όλους όσοι κράτησαν ψηλά τη σημαία όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα η σκυτάλη περνά στα δικά μας χέρια. Τι σημαίνει αυτό; Να σταθούμε αντάξιοι...».
«Δε σας ξεχνάμε. Δόξα και τιμή στους αγωνιστές της Γυάρου».  
Με αυτό το πανό να δεσπόζει στους τοίχους των φυλακών στη Γυάρο και με την κόκκινη σημαία να ανεμίζει περήφανα, με τη «Ρωγμή» να κυριαρχεί, το ΚΚΕ τίμησε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όλους όσοι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους σε αυτόν τον ξερότοπο καταμεσής του Αιγαίου. Απέναντι ακριβώς από το κτίριο των φυλακών, δεσπόζει το μνημείο του ΚΚΕ, που τα αποκαλυπτήρια του έγιναν σε αυτή την εκδήλωση, η «Ρωγμή», που τονίζει ότι οι αγώνες και οι θυσίες δεν πάνε χαμένες, αλλά μπαίνουν σφήνα στο άδικο σύστημα.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ και ο Αντώνης Μυρωδιάς, γλύπτης που φιλοτέχνησε το μνημείο «Ρωγμή».
Στο τέλος της εκδήλωσης, στεφάνια στο μνημείο κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ. Στη συνέχεια, έγινε προσκλητήριο νεκρών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη Διεθνή στέλνοντας το μήνυμα:
«Είμαστε εδώ, για να ακουμπήσουμε στον ίδιο τοίχο που ακουμπήσανε και οι σύντροφοί μας.
Είμαστε εδώ, αντλώντας δύναμη για τις μάχες που είναι μπροστά. Σπουδάζουμε, εδώ, στον τόπο του μαρτυρίου, το μάθημα της ανειρήνευτης, της ανυποχώρητης πάλης. Αυτές, οι είκοσι μία ρωγμές στο μνημείο, όσα και τα χρόνια λειτουργίας της φυλακής, μας δείχνουν το δρόμο.
Όσο ισχυρός και να είναι ο αντίπαλος. Όσο βάναυσος. Εμείς θα νικήσουμε. Εμείς θα ανοίγουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, και μια καινούργια ρωγμή σε αυτό το σάπιο σύστημα, ώσπου να καταρρεύσει μέσα από τις ίδιες τις αντιφάσεις του, κάτω από τα σφοδρά χτυπήματα της επαναστατημένης εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Για αυτό είμαστε εδώ. Να βεβαιώσουμε τους συντρόφους που χάθηκαν σε άνιση μάχη κι αγώνα, πως όχι μόνο τίποτα δεν πάει χαμένο μα και πως ακριβώς η θυσία τους είναι το λίπασμα στους αγώνες που έρχονται» (Από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου «Ρωγμή» στη Γυάρο)
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διακοπές ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ το Σαββατοκύριακο
Sea Diamond: Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, 17/2
Πανηγύρι του Αγίου Πολυκάρπου
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα προβλήματα του γενικού Νοσοκομείου Θήρας
Στενή συνεργασία Δήμου και Επαρχείου
Κοινοτικό συμβούλιο αύριο στην Θηρασιά
Ο Υπουργός Τουρισμού στην Σαντορίνη
Διακοπές ηλεκτροδότησης για την Παρασκευή
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ "ΘΑΛΗ" 2019-20 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Νέες διακοπές ηλεκτροδότησης
Στην Σαντορίνη το μέλλον ξεκίνησε
Δράση της Dive In Action με την Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Εμπορείου
Η "Γλυκογαλούσα" τσικνίζει
Επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών
Συνάντηση του Επάρχου Θήρας με διευθυντές Α' και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.