Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ιος: Πέντε μέρες χωρίς συμβατικό πλοίο, επιστολή διαμαρτυρίας από τη Δημοτική Αρχή και η απάντηση

Naxostimes.gr
Ακόμη και ο Αγιος φοβέρα δεν θέλει; Ε κάπως έτσι λειτούργησε και ο Δήμος Ιητών όταν διαπίστωσε ότι κινδυνεύει να μείνει χωρίς συμβατικό πλοίο από και προς τον Πειραιά αν και έχουμε μόλις Οκτώβριο. Τι έγινε;  Ο Δήμαρχος Ιητών κος Γκίκας Δ. Γκίκας με ανοιχτή του επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε ει δυνατόν λύση καθότι οι προσωρινές “τακτοποίησεις” δεν φέρνουν ουσιαστικές λύσεις...  Χαρακτηριστικό είναι ότι με την έλευση συμβατικού πλοίου από την ZANTE Ferries υπάρχει ανάσα (3 φορές την εβδομάδα) αλλά μέσω των Δυτικών Κυκλάδων με αποτέλεσμα το ταξίδι να αγγίζει ακόμη και τις δέκα ώρες (!!!) 

Αξιοσημείωτο είναι ότι έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και σε συνδαυσμό με την απεργία των πλοίων την περασμένη Τετάρτη (02/10), η Ιος θα συμπληρώσει πέντε ημέρες χωρίς συμβατικό πλοίο (!!) κάτι που μοιάζει εκτός λογικής εάν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές Φθινοπώρου και η τουριστική κίνηση παραμένει σε υψηλό επίπεδο... Βέβαια, τι να πουν και οι κάτοικοι της Ανάφης, αλλά όπως αποδεικνύεται η ... μικρή απόσταση με την Σαντορίνη δεν είναι πάντα ότι καλύτερο. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι μόλις έγινε γνωστή η επιστολή του Δημάρχου προς το αρμόδιο υπουργείο, οι άνθρωποι της Attica Group αντέδρασαν άμεσα. Κι όπως πληροφορηθήκαμε έσω ανάρτησης ταξιδιωτικού πράκτορα (βλ Vaggelis Kontonikolis) στα social media "Μόλις αναρτήθηκαν τα δρομολόγια του Blue Star Delos Για Ίο τον Οκτώβριο. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή το πλοίο θα προσεγγίζει την Ίο στην κάθοδο με ώρα αναχώρησης 14:15 και κάθε Παρασκευή στην άνοδο με ώρα αναχώρησης 16:40. Έναρξη δρομολογίων Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Μπράβο στην Δημοτική αρχή για την άμεση λύση του θέματος!!!!!!!!!!" Δείτε και τον σχετικό πίνακα στο τέλος του άρθρου... 

Για την ιστορία η επιστολή του Δημάρχου Ιητών προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι η νήσος Ίος Ν. Κυκλάδων, έχει περιέλθει σε δεινή κατάσταση εξαιτίας της διακοπής των καλοκαιρινών δρομολογίων, αφενός του συμβατικού Ε/Γ-Ο/Γ Blue Star Patmos (τελευταίο δρομολόγιο 09.09.2019) και αφετέρου του ταχυπλόου PAROS JET στις 30.09.2019.

Ο Δήμος Ιητών με τα υπ' αριθμ. 2054/06-09-2019, 2201/18-09-2019 και 2330/30-09-2019 έγγραφα, έχει ζητήσει την καθημερινή προσέγγιση στην Ίο του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR DELOS, στα χειμερινά δρομολόγια Πειραιάς, Πάρος, Νάξος, Θήρα, από 1/20/2019. Έως και σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά μας, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, τα οποία πρόκειται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, όπως ακυρώσεις κρατήσεων (υπάρχει ακόμη αυξημένη τουριστική κίνηση αυτή την περίοδο), δυσκολίες στη μετακίνηση των επισκεπτών, αδυναμία μετάβασης ασθενών στο Νοσοκομείο Θήρας, αλλά κυρίως προβλήματα ανεφοδιασμού του νησιού μας με βασικά αγαθά.

Τονίζουμε, ότι τα προηγούμενα χρόνια το νησί μας εξυπηρετούνταν στα χειμερινά δρομολόγια πέντε ημέρες την εβδομάδα από το Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR DELOS. Σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2019, λόγω της απεργίας των πλοίων, δεν θα υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ίου, ενώ με τρόμο διαπιστώνουμε ότι το επόμενο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο με συμβατικό οχηματαγωγό πλοίο είναι την Κυριακή 6/10/2019 από την εταιρεία ΖANTE FERRIES, η οποία προσεγγίζει την Ίο με 3 επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, από τις Δυτικές Κυκλάδες.

Εκ μέρους του νιώτικου λαού, παρακαλούμε τη συμβολή σας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ίου, με συμβατικό οχηματαγωγό πλοίο, με τον Πειραιά αλλά και τα νησιά Πάρο Νάξο Θήρα που βρίσκονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Πυροσβεστική, Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κλπ).

Σας ενημερώνουμε ότι η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ίου με συμβατικό οχηματαγωγό είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών και κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που η μετακίνηση των κατοίκων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Ανακύκλωση
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές καταφθάνουν στην Σαντορίνη με πρωτοβουλία του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου
Ανακοίνωση του κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Πρωτοφανή φαινόμενα βίας στη Σαντορίνη
Εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση της ερχόμενης χρονιάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ λόγω εργασιών σύνδεσης Ύδρευσης – Αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σαντορίνης του ΚΚΕ για τον θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα
Δήμαρχος Θήρας : Πτήσεις αντιπολιτευτικού παραλογισμού και απελπισίας
"Άγιο είχε" νεαρός που έπεσε σε γκρεμό κατά τη διάρκεια αναρρίχησης
Η Σαντορίνη αγαπημένος προορισμός του Bir Singh
Μπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης
Ο καιρός στη Σαντορίνη - Aνακοίνωση του Λιμεναρχείου
ΔΗΜΤΟ Θήρας: Όχι στην αλλαγή χρήσης του υγειονομικού αεροσκάφους
Επίσκεψη της ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Παρουσίαση βιβλίου Αντώνη Ε. Καραμολέγκου: «Το γλωσσικό ιδίωμα της Σαντορίνης».
Οι εγγραφές στο Θεατρικό Εργαστήρι Σαντορίνης συνεχίζονται και .. σας περιμένουν!
Denaxa
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Center
Hondos Center_sep07
Poliiatreio
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.