28 Ιανουαρίου 2020 Επικοινωνία
19/09/2019

Xιλιάδες Σύροι πρόσφυγες στη Σμύρνη ετοιμάζονται για Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη

Xιλιάδες Σύροι πρόσφυγες στη Σμύρνη ετοιμάζονται για Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη

Xιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με το skai.gr, o κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να “στεγανοποιηθούν”. Έχουμε εισροές από την Ανατολή, και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα μας εξήγησε.

Σύμφωνα με πληρορφορίες  οι Τούρκοι διακινητές συμβουλεύουν τους πρόσφυγες να επιλέξουν σαν προορισμό τους τα πιο τουριστικά ελληνικά νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Ρόδος, η Σαντορίνη!

Ο κ. Κουμουτσάκος τώρα τόνισε ακόμη ότι έχουμε παραλάβει εκκρεμότητες πάνω 70.000 χιλιάδων αιτήσεων ασύλου που δεν έχουν εκδικαστεί, σημειώνοντας ότι για την αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης ασύλου γίνεται “χειρουργική δουλειά” και χρειάζεται προσοχή.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, “δίνουμε μάχες στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τις διαδικασίες άσυλου”. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για συγκρότηση “ομάδας της Μεσογείου μέσα στην Ευρώπη” με Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην Ευρώπη και να δίνουν την ανάλογη προσοχή οι εταίροι.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν είχε κουλτούρα επιστροφών μεταναστών.

“Όταν λέγαμε “λιάζονται και φεύγουν’’ οι εταίροι μας έκλεισαν τα σύνορα” δήλωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, “από τη μια πλευρά υπάρχει η λογική της Αριστεράς “δεν πειράζει ας έρθουν όλοι’’” από την άλλη της ακροδεξιάς ότι “δεν μπαίνει ούτε ένας” κάτι που στην πράξη είναι αδύνατο.

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved