22 Νοεμβρίου 2019 Επικοινωνία
07/09/2019

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Πρέσβη της Ιταλίας

Με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi Marras, συναντήθηκε χθες στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ιταλός Αξιωματούχος, σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο ανδρών στη Σύρο, τον περασμένο Ιούλιο.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εστιάζοντας κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε  στην πρωτοβουλία Tempo Forte που στοχεύει στη δημιουργία ενός συνεκτικού δικτύου ιταλικών και ελληνικών αναγνωρισμένων πολιτιστικών φορέων, μέσω της ανταλλαγής πολιτιστικών δράσεων με σκοπό την εμβάθυνση των πολιτιστικών δεσμών, τη σύσφιξη των σχέσεων και την τόνωση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Λεονταρίτης αφού υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τάχθηκε υπέρ της διμερούς προώθησης της συνεργασίας στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ πόλεων της Ιταλίας και νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , υποστηρίζοντας παράλληλα και τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο μερών και σε  άλλους στρατηγικούς τομείς

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved