Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Στη Σύρο ο Νίκος Συρμαλένιος για την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Α) Ο Νίκος Συρμαλένιος παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Σύρο το Σάββατο 31/8.

Στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την επανεκλογή του, καθώς και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας με την προηγούμενη κυβέρνηση, που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές κατακτήσεις, όπως το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου που ουσιαστικά αποτέλεσε ένα δεύτερο χρηματοδοτικό πρόγραμμα μαζί με το ΕΣΠΑ. Επίσης αναφέρθηκε στη συνδιοργάνωση της κυβέρνησης μαζί με την ΠΝΑΙ των δύο περιφερειακών συνεδρίων στη Σύρο και στη Ρόδο με συμμετοχή πληθώρας κοινωνικών φορέων.
Επίσης κάλεσε τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή να είναι το ίδιο διεκδικητικοί και μαχητικοί απέναντι και στη σημερινή κυβέρνηση σε ζητήματα όπως α) η περικοπή του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου του “Άρτεμις” με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό, στην οικονομία αλλά και σε άλλες δραστηριότητες των νησιών, όπως π.χ. το Φεστιβάλ Τσελεμεντέ που θα διεξαχθεί στη Σίφνο την επόμενη εβδομάδα β) η συνέχιση και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου γ) η συνέχιση της διεκδίκησης μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά σύμφωνα και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τέλος ανέφερε ότι παραμένουν ακόμα πολλά προβλήματα σε εκκρεμότητα, όπως η ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών υποδομών, οι κοινωνικές υποδομές και η στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης κ.α.
Κλείνοντας τόνισε ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας έταξε ο λαός, θα αγωνιστούμε τόσο για τη στερέωση των όποιων κατακτήσεων, όσο και για την προώθηση λύσεων στα εκκρεμή ζητήματα των νησιών μας.

Β) Συνάντηση του Νίκου Συρμαλένιου με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης  Νίκο Λειβαδάρα.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του μέλους της ΝΕ Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Σπόντη, ο Νίκος Συρμαλένιος ευχήθηκε στο δήμαρχο καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο του και δήλωσε τη στήριξη του σε όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν την επόμενη περίοδο. Στην εκτεταμένη συζήτηση που έγινε εντοπίστηκαν ως κυρίαρχα ζητήματα του νησιού η αξιοποίηση του στρατοπέδου με έμφαση στις δραστηριότητες του πανεπιστημίου, καθώς και η ολοκλήρωση επιτέλους του πολεοδομικού της Ερμούπολης. Επίσης ο δήμαρχος έδωσε έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως το ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, αλλά επίσης αναφέρθηκε στη συνέχιση των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που είχαν εξασφαλίσει και τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
Συγκρατημένη αισιοδοξία στις κρατήσεις – μεγάλες οι διαφοροποιήσεις ανά περιοχή
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου των Φηρών, απο 3.7
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.