Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Σύγχρονο θεσμικό περιβάλλον, αλλαγή νοοτροπίας και ευθύνη ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γ. Χατζημάρκος

«Μόνο έτσι  θα ξεκολλήσουμε από το τέλμα και θα μετατρέψουμε να προβλήματα σε ευκαιρίες» δήλωσε ο Γ. Χατζημάρκος από την Κάρπαθο, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του
 
Τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην περιοδεία του στο νησί της Καρπάθου, το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Αυγούστου.

Στην πρώτη του επίσκεψη εκτός Αθηνών, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τον κ. Μητσοτάκη συνόδευσαν ο Καρπάθιος στην καταγωγή,  υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης,  ο υφυπουργός Τουρισμού, Mάνος Κόνσολας και οι βουλευτές της Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς.

Ο Περιφερειάρχης, καλωσορίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό της χώρας, για δεύτερη φορά στα Δωδεκάνησα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, υπενθύμισε ότι από νησιά της Δωδεκανήσου είχε ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, η οποία είχε αίσιο αποτέλεσμα, γεγονός, που, όπως τόνισε, εμπνέει αισιοδοξία στους νησιώτες, διότι, πλέον των άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τη σημασία των συνόρων, σε μια τόσο εθνικά ευαίσθητη περιοχή.
 
Αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε στην 5ετή πρώτη θητεία του ως Περιφερειάρχης, ο κ. Χατζημάρκος επικαλέστηκε τα δύο μείζονα ζητήματα για την περιοχή, την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών και τους δασικούς χάρτες, με τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται. Μπροστά στην έναρξη της νέας θητείας του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον, που θα δώσει την δυνατότητα στην Περιφερειακή Αρχή να λειτουργήσει και να φέρει εις πέρας το έργο που έχει αναλάβει να επιτελέσει.
 
Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό,  ανέφερε τα εξής:
 
«Η έκβαση του προεκλογικού σας αγώνα, που ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα, μας κάνει πιο αισιόδοξους διότι έχουμε πια απέναντί μας έναν άνθρωπο ο οποίος καταλαβαίνει τη σημασία των ανθρώπων, της οικονομίας, των αριθμών, αλλά και τη σημασία των συνόρων.
Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι πίσω από κάθε πρόβλημα, πρέπει να βλέπουμε την ευκαιρία.

Θέλω σήμερα να μιλήσουμε όχι για τα προβλήματα, αλλά για τις ευκαιρίες που αν τις αξιοποιήσουμε, θα δώσουμε όχι μόνο στα νησιά μας αλλά και στη χώρα ολόκληρη, θέσεις εργασίας, εισόδημα, χαμόγελο, αισιοδοξία.

Οι ευκαιρίες που υπάρχουν στην Περιφέρειά μας, κρύβονται όλα αυτά τα χρόνια πίσω από ξεπερασμένες αντιλήψεις και νοοτροπίες, πίσω από μια διοίκηση που αδυνατεί να παρακολουθήσει την πραγματικότητα. Αυτό το σερί των χαμένων ευκαιριών, πρέπει να το σπάσουμε. Γιατί ,αν δεν καταφέρουμε να το σπάσουμε, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα.

Σας ζητώ ευθύνη. Ζητώ να μας δώσετε ευθύνες, να μας θεωρήσετε συνεργάτες σας, να μας μεταφέρετε βάρος και στόχους αλλά και τη δυνατότητα, αυτό το φορτίο να το σηκώσουμε. Να μας δώσετε το σύγχρονο θεσμικό περιβάλλον που λείπει, ανθρώπους και  ένα καλό σχέδιο – που εσείς το έχετε.  Έτσι θα ξεκολλήσουμε από το τέλμα.

Θεσμικό περιβάλλον, λοιπόν, αλλαγή νοοτροπίας και ευθύνη. Την ευθύνη που Αγαπάμε γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έτσι σηκώσαμε το φορτίο 48 κατοικημένων νησιών και εκατοντάδων άλλων νησίδων, σε όλο το Νότιο Αιγαίο.  Θέλω να επαναλάβω ότι τα νησιά,  αυτή η γωνιά της Ελλάδας, ήτανε πάντα η λύση. Δεν ήτανε ποτέ το πρόβλημα.

Μας τιμά πολύ η παρουσία σας εδώ.  Είμαστε στο πλευρό σας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη».
 
 
 
Το Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
Συγκρατημένη αισιοδοξία στις κρατήσεις – μεγάλες οι διαφοροποιήσεις ανά περιοχή
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου των Φηρών, απο 3.7
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.