12 Δεκεμβρίου 2019 Επικοινωνία
04/08/2019

Απολογισμός υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού.

Απολογισμός υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού.
Είναι η χαρά που νοιώθεις όταν κερδίζεις έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αντί να το χάνεις. Με γνώμονα, ότι αυτό είναι πλέον πιο καθαρό"
     Σε μια πρώτη εκτίμηση μετά την δράση στη Σαντορίνη στις 31/07/2019, η διαπίστωση είναι ότι υπάρχουν λύσεις για την ελάφρυνση του περιβάλλοντος και των θαλασσών από την ανθρώπινη αδιαφορία, όταν υπάρχουν στοχευόμενες ενέργειες.
     Μαζεύτηκαν περισσότερα από 350 κιλά σκουπίδια, στον κύριο όγκο τους πλαστικά και μικροπλαστικά από την παραλία στις Αποθήκες - Remezzo μέσα σε 4 ώρες.
     Η ομάδα του παρακτίου και του υποβρύχιου καθαρισμού με 12 άτομα συνέλεξε πλαστικά και τμήματα τους σε κατάσταση αποσύνθεσης μεγέθους από μισό χιλιοστό και πάνω. Έγινε ολοκληρωμένη καταγραφή και στη συνέχεια τα συγκεντρωμένα απορρίμματα μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο της δημοτικής επιχείρησης ΓΕΩΘΗΡΑ σε χωματερή και ανακύκλωση.
     Νωρίτερα έγινε ενημέρωση στην ομάδα και τους εθελοντές, για την πρόληψη της ρύπανσης των ακτών και της θάλασσας , τον περιορισμό στη χρήση των πλαστικών και των μιας χρήσης πλαστικών συσκευασιών, ενώ ακούστηκαν προτάσεις για την αποφυγή τους. Παράλληλα εκπαιδευτική ενημέρωση έγινε και στους 5 μικρούς της δράσης, οι οποίοι παραβρέθηκαν με τους γονείς τους.
     Στους συμμετέχοντες προστέθηκε και η ομάδα "Dive Safari" με 3 εθελοντές δύτες και 2 junior δύτες οι οποίοι παρακολουθήσαν στον υποβρύχιο καθαρισμό.
     Την δράση στήριξαν οργανωτικά ο Δήμος Θήρας, η Δημοτική Επιχείρηση "ΓΕΩΘΗΡΑ" ΜΑΕ και ο Σύλλογος "Θηραϊκή Θάλασσα" Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Θήρας. Συνεργάστηκαν τα Καταδυτικά Κέντρα, Aegean Divers, Santorini Diving Center. Με πληροφοριακό υλικό και στοιχεία της γενικότερης θαλάσσιας περιβαλλοντικής επιβάρυνσης συμμετείχε η "iSea" ενώ την γενική οργάνωση και τοπικές περιβαλλοντικές πληροφορίες παρείχε το "Dive In Action" - Santorini Active Volcanic Environment. 
Δωρητής: Κοινωφελές ‘Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη
www.aclcf.org, https://www.facebook.com/ACLCF/.
#aclcf # single_use_plastic_free
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved