12 Δεκεμβρίου 2019 Επικοινωνία
01/08/2019

Ο Γ. Λεονταρίτης για τη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων του νέου Εθνικού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτών

Ο Γ. Λεονταρίτης για τη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων του νέου Εθνικού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτών
Από τη Σύρο ξεκίνησε σήμερα η πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων του νέου Εθνικού Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πολιτών (Αριθμός 112).


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης ήταν ο πρώτος που έλαβε το επίσημο δοκιμαστικό μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, το οποίο εστάλη από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.


Στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, παρόντες ήταν επίσης - και συμμετείχαν στην πρώτη δοκιμαστική εκπομπή μηνυμάτων - ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων κ. Γιώργος Βάμβουκας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου κ. Σπυρίδων Πέτρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Χριστόδουλος Παπαμιχαήλ, ο Επιπυραγός κ. Ιάκωβος Τζώρτζης και ο Πυρονόμος και Υπεύθυνος Τηλεπικοινωνιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης κ. Δημήτριος Γεωργακόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς το γεγονός ότι επιλέχθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αποστολή του πρώτου επίσημου μηνύματος της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS, το οποίο έλαβα ακριβώς στις 12 το μεσημέρι στην τηλεφωνική μου συσκευή, ως Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του νομού Κυκλάδων.

Χαιρετίζω αυτήν την πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναβαθμίζει τις υπηρεσίες παροχής ασφάλειας προς τους πολίτες, με την ευχή η συγκεκριμένη υπηρεσία να χρησιμοποιηθεί ελάχιστα».
 

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved