Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Κατερίνα Μονογυιού: ”Τα νησιά μας στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης”

Με την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λύσεων που χρειάζεται η πατρίδα μας.

 

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, και αντιμετωπίζοντας τις αληθινές αιτίες της κρίσης για μία Βιώσιμη Ανάπτυξη για όλους και όλες.

 

Στην κατεύθυνση αυτή τα νησιά μας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτό φάνηκε και από την ομιλία του Πρωθυπουργού καθώς και από τις ομιλίες των Υπουργών, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ανταποκρίνεται στα προβλήματα και δίνει απαντήσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

 

Πιο συγκεκριμένα στα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας που έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα ζωής και την οικονομία, δίνεται προτεραιότητα στην άμεση Ολοκλήρωση της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης των Κυκλάδων με την Αττική,  στην αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων με σύγχρονες τεχνολογίες κυκλικής οικονομίας, ώστε να μειωθεί η ρύπανση και να μπορέσει να μπει τάξη στο ζήτημα αυτό που επηρεάζει και την συνολική εικόνα των νησιών μας.

 

Ακόμη δίνεται έμφαση στην Ανάπτυξη Υβριδικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στα νησιά μας, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για Καθαρή Ενέργεια στα Νησιά της Ευρώπης, γεγονός που θα ενισχύσει τα έργα των Ανανεώσιμων Πηγών δίνοντας ενεργειακές λύσεις και ιδίως στα μικρά νησιά, ώστε να αποτελέσουν μοχλό συνολικής βελτίωσης των τοπικών κοινωνιών.

 

Επίσης στα ζητήματα τουρισμού θα δοθεί βάση για την βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας με ένα συνδυασμό δράσεων προβολής, βελτίωσης των θεσμικών ζητημάτων και σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη απόδοση των τουριστικών οφελών στις τοπικές κοινωνίες. 

 

Στα ναυτιλιακά θέματα δίνεται προτεραιότητα στην αξιοποίηση μαρίνων και λιμένων ώστε να δώσουν μεγαλύτερη πνοή στην τοπική οικονομία, ενώ η ενίσχυση και βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεση των νησιών μας, τίθεται σε προτεραιότητα, μιας και αποτελεί δημόσιο αγαθό.

 

Οι αθλητικές δραστηριότητες μέσα από ένα σύνολο δράσεων ενισχύονται με στόχο την αναβάθμιση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία συνεργειών μεταξύ Υπουργείου και φορέων ανά περιοχή ώστε να ενισχυθεί ο μαζικός αθλητισμός, τα ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία, ώστε σε κάθε περιοχή να δοθούν περισσότερες δυνατότητες σε κάθε πολίτη.

 

Ως προς την οικονομία και οι κάτοικοι των νησιών επωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% από εφέτος, τις ελαφρύνσεις στη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ενώ η αποδεδειγμένη βούληση της Κυβέρνησης για προώθηση των επενδύσεων εγγυάται τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμοιβόμενων θέσεων εργασίας.

 

Τέλος, καθώς ορίστηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής, θα συμμετέχω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με στόχο να προχωρήσουμε στα καλύτερα αποτελέσματα στα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για κάθε πολίτη των Κυκλάδων.

 

Κατερίνα Μονογυιού

 

Βουλευτής Κυκλάδων ΝΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόσκληση για την εορτή της Αγίας Μαρίνας Μεσαριάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εμπορείο λόγω εργασιών νέων συνδέσεων ύδρευσης – αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Μάρθα Σιγάλα των 18.800 μορίων απο το Εμπορείο, συνιστά για τις Πανελλήνιες ψυχραιμία και κριτική σκέψη
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.