17 Οκτωβρίου 2019 Επικοινωνία
02/07/2019

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΚΚΕ, Ορέστη Χαραλαμπάκου στην Ίο

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων του ΚΚΕ, Ορέστη Χαραλαμπάκου στην Ίο
Μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, μεταφέρθηκε από την συγκέντρωση της Κ.Ο. Ίου του ΚΚΕ, τη 1η Ιούλη, στην κεντρική πλατεία της Χώρας. Στη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του Κόμματος, Ορέστης Χαραλαμπάκος ο οποίος κάλεσε συμπόρευση με το ΚΚΕ και μπροστά στις εκλογές της Κυριακής, ώστε να βγει ο λαός πιο δυνατός την επόμενη μέρα.

«Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι χαμόγελο στα χείλη του λαού το βράδυ των εκλογών και καρφί στο μάτι του συστήματος, των κομμάτων του. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώνα για τη ζωή βάσει των σύγχρονων αναγκών του λαού και τις νεολαίας. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ ήταν και θα είναι το στήριγμα στους εργαζόμενους στον τουρισμό στα νησιά που δουλεύουν χωρίς να γνωρίζουν ωράριο και ρεπό.

Στήριγμα στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Ίου που δίνουν καθημερινό αγώνα για την υγεία των νησιωτών, υπό το καθεστώς της ομηρείας των συμβάσεων, της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης υποδομών και κρατικής μέριμνας.
Στήριγμα στην ίδια μάχη που δίνουν και οι εκπαιδευτικοί , οι χιλιάδες αναπληρωτές, για την μόρφωση και την Παιδεία της νέας γενιάς, κάτω από τις ίδιες συνθήκες, που απολύονται κάθε καλοκαίρι και προσλαμβάνονται κάθε φθινόπωρο, τόσο στα νησιά αλλά και σε όλη τη χώρα.

Θα είναι εμπόδιο στην εφοπλιστική ασυδοσία, που κερδίζει εκατομμύρια από τη μία, ενώ από την άλλη αφήνει τα νησιά χωρίς καράβι το χειμώνα, ενίοτε και το καλοκαίρι ανάλογα με τις ορέξεις και την κερδοφορία των εφοπλιστών. Θα είναι εμπόδιο στους μεγαλοξενοδόχους που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα χτίζουν πεντάστερα με επιδοτήσεις, κλείνουν παραλίες και τις κάνουν ιδιωτικές.

Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τα παραπάνω και χιλιάδες άλλα λαϊκά προβλήματα. Δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατή η φωνή του λαού, η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση που έχει στο τεφτέρι της γραμμένο το σχέδιο τσακίσματος του λαού από την προηγούμενη κιόλας μέρα, με τους μνημονιακούς νόμους, τα ματωμένα πλεονάσματα, τις συστάσεις της ΕΕ για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με  μισούς μισθούς.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, από κοντά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ έχουν ετοιμάσει το έδαφος, για τις 8 Ιούλη. Το έστρωσαν με τα μνημόνια, που με τη σειρά φέρνουν τις υπογραφές όλων. Τα κόμματα μιας χρήσης που εμφανίζονται είναι χρήσιμα για το σύστημα ώστε να ξεπηδούν από αυτά καλοθελητές στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των αντιλαϊκών μέτρων και μετά να εξαφανίζονται. Ήδη το έκαναν και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν.

Δυνατό ΚΚΕ λοιπόν για να χαμογελάσει ο λαός το βράδυ των εκλογών και να δυναμώσει ο αγώνας από την επόμενη κιόλας μέρα. Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ευημερίας των εργαζόμενων και του λαού με λαϊκή εξουσία.»

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και στη Χώρα της Ίου

Το πρωί της ίδιας μέρα κλιμάκιο της Κ.Ο. Ίου του ΚΚΕ μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων, Ορέστη Χαραλαμπάκο και τον περιφερειακό σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλη Σιγάλα, περιόδευσε και μίλησε με εργαζόμενους του νησιού, στις υπηρεσίες του δήμου της Ίου, με τους εργάτες του δήμου. Ακόμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Ίου. Στην συνάντηση αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και η θέση και οι παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα της Υγείας και των εργαζόμενων στην Υγεία. Ακόμα περιόδευσε στα σοκάκια της Χώρας της Ίου όπου συνομίλησε με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στον τουρισμό και κατοίκους του νησιού.
 

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved