17 Οκτωβρίου 2019 Επικοινωνία
01/07/2019

Συζήτηση Ορέστη Χαραλαμπάκου με εργαζόμενες γυναίκες στην Σαντορίνη

Συζήτηση Ορέστη Χαραλαμπάκου  με εργαζόμενες γυναίκες στην Σαντορίνη
Συζήτηση με εργαζόμενες γυναίκες στη Μέσα Γωνιά, στη Σαντορίνη  πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Χαραλαμπάκος. Κυρίαρχο στοιχείο της κουβέντας ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες γυναίκες στα νησιά με τα εξαντλητικά ωράρια, την ορθοστασία, την δουλειά χωρίς ρεπό, μακριά από τις οικογένειες τους.

Αναδείχθηκαν οι επιπτώσεις αυτής της κατάστασης στην υγεία ιδιαίτερα των γυναικών, που ξεπερνούν πολλές φορές τα όρια τους στη δουλειά πηγαίνοντας στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ενώ απαιτείται αναρρωτική άδεια, οι εργαζόμενες δεν την λαμβάνουν υπό το φόβο της απόλυσης.

Ιδιαίτερος προβληματισμός εκφράστηκε και στα ζητήματα εμπλοκής της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, η μετατροπή της χώρας σε βαποράκι του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στα Βαλκάνια και την Αν Μεσόγειο, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν. Αναφορά έγινε και στο ραντάρ που λειτουργεί στην κορυφή του προφ. Ηλία, που πρέπει να κλείσει άμεσα, καθώς μετατρέπει το νησί σε στόχο από τη μία και από την άλλη εκπέμπει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Από τη συζήτηση βγήκε η ανάγκη στις εκλογές της 7ης Ιούλη να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να δυναμώσει η φωνή της λαϊκής αντίστασης, της δύναμης  που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της διεκδίκησης. Που θα βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της επόμενης κυβέρνησης που θα συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που την άφησε η προηγούμενη. Να μην σκορπιστεί η λαϊκή αγανάκτηση σε κόμματα μίας χρήσης αλλά ούτε και να οδηγηθεί στη χρήσιμη για το σύστημα αποχή.
 

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved