Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

K.O KKE Σαντορίνης: ”Αντικομμουνισμός, υποκρισία…κι απάντηση καμία”

Καμιά διάψευση για τη στάση του διοικητή του ΓΝΘ, που σαν κομματάρχης εκμεταλλευόμενος τη θέση του εκβίαζε ωμά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλίσουν την εργασία τους, δεν πήραμε από την ανακοίνωση - απάντηση της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αντίθετο… η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, της αξιοποίησης των θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό για να χειραγωγεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ομηρία. Πέρα από την επιβεβαίωση του γεγονότος, η ανακοίνωση αποπνέει μπόλικο θράσος, βαθύ αντικομουνισμό και απύθμενη υποκρισία.

Πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θράσος να κουνάνε το δάχτυλο και να υποδεικνύουν στο ΚΚΕ πως θα αντιπαρατεθεί και σε ποιον αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όταν όλα τα αστικά κόμματα μαζί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 3 μνημόνια, έχουν καταργήσει τη σταθερή εργασία, έχουν τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα κι απ’ την άλλη όλοι μαζί έδωσαν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η άποψη που διατυπώνεται πως το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το αύριο των εργαζομένων παρά περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για την επανάσταση, δεν είναι μόνο βαθιά αντικομμουνιστική αλλά και εκτός πραγματικότητας. Οι εργαζόμενοι παντού, ότι κι αν ψηφίζουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι σταθερά δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους, στην προσπάθεια να σωθεί οτιδήποτε μπορεί να σωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική που όλοι μαζί στηρίζουν, ότι δεν λέει «περασμένα ξεχασμένα» για ότι χάθηκε και βάζει μπροστά την ανάκτηση των απωλειών… Και ναι, μέσα από τον καθημερινό αγώνα για το αύριο ωριμάζουν και οι συνθήκες για την επανάσταση – στην οποία ποτέ δεν πιστέψατε και από την οποία πλέον έχετε πάρει οριστικά διαζύγιο ακόμα και φραστικά- για το σοσιαλισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Και τέλος είναι βαθιά υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον τάχα των εργαζομένων, όταν η επί 4,5 χρόνια κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενταχθεί το νοσοκομείο στο Εθνικό σύστημα υγείας και να λειτουργεί ως δημόσιο νοσοκομείο στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό με σταθερή εργασία, όπως διεκδικούσε από την αρχή το ΚΚΕ για το ΓΝΘ. Υποκριτικό και το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία όταν προωθούν ως νέο μοντέλο τις ΑΕΜΥ (Ανώνυμες Εταιρίες Μονάδων Υγείας) οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εφαρμόζουν διακριτά τιμολόγια αυξημένα σε σχέση με των δημοσίων νοσοκομείων, πάντα με στόχο την επίτευξη κέρδους. Παράλληλα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που θησαυρίζουν με τα λεφτά των ασφαλισμένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΓΝΘ αλλά και κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο να βγάλει τα συμπεράσματα του. Έχει πείρα πλέον από όλες τις κυβερνήσεις. Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι απέναντι του, ποιοι του έχουν τσακίσει τη ζωή. Να γυρίζει την πλάτη του στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα για το ποια αντιδραστική κυβέρνηση θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική από κει που τη σταμάτησε η προηγούμενη.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ που θα είναι η μόνη σταθερή και συνεπής λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών για αποτελεσματικότερη και δυναμικότερη διεκδίκηση της εργασίας του, του μισθού του, των δικαιωμάτων του, των σύγχρονων αναγκών του. 

Θήρα, 11/6/2019
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πρόσκληση για την εορτή της Αγίας Μαρίνας Μεσαριάς
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Εμπορείο λόγω εργασιών νέων συνδέσεων ύδρευσης – αποχέτευσης στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ανακοίνωση του Δήμου Θήρας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Φηρά
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Μάρθα Σιγάλα των 18.800 μορίων απο το Εμπορείο, συνιστά για τις Πανελλήνιες ψυχραιμία και κριτική σκέψη
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.