Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

K.O KKE Σαντορίνης: ”Αντικομμουνισμός, υποκρισία…κι απάντηση καμία”

Καμιά διάψευση για τη στάση του διοικητή του ΓΝΘ, που σαν κομματάρχης εκμεταλλευόμενος τη θέση του εκβίαζε ωμά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλίσουν την εργασία τους, δεν πήραμε από την ανακοίνωση - απάντηση της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αντίθετο… η ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, της αξιοποίησης των θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό για να χειραγωγεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε ομηρία. Πέρα από την επιβεβαίωση του γεγονότος, η ανακοίνωση αποπνέει μπόλικο θράσος, βαθύ αντικομουνισμό και απύθμενη υποκρισία.

Πραγματικά χρειάζεται μεγάλο θράσος να κουνάνε το δάχτυλο και να υποδεικνύουν στο ΚΚΕ πως θα αντιπαρατεθεί και σε ποιον αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όταν όλα τα αστικά κόμματα μαζί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 3 μνημόνια, έχουν καταργήσει τη σταθερή εργασία, έχουν τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα κι απ’ την άλλη όλοι μαζί έδωσαν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Η άποψη που διατυπώνεται πως το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το αύριο των εργαζομένων παρά περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για την επανάσταση, δεν είναι μόνο βαθιά αντικομμουνιστική αλλά και εκτός πραγματικότητας. Οι εργαζόμενοι παντού, ότι κι αν ψηφίζουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι σταθερά δίπλα τους στις διεκδικήσεις τους, στην προσπάθεια να σωθεί οτιδήποτε μπορεί να σωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική που όλοι μαζί στηρίζουν, ότι δεν λέει «περασμένα ξεχασμένα» για ότι χάθηκε και βάζει μπροστά την ανάκτηση των απωλειών… Και ναι, μέσα από τον καθημερινό αγώνα για το αύριο ωριμάζουν και οι συνθήκες για την επανάσταση – στην οποία ποτέ δεν πιστέψατε και από την οποία πλέον έχετε πάρει οριστικά διαζύγιο ακόμα και φραστικά- για το σοσιαλισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Και τέλος είναι βαθιά υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον τάχα των εργαζομένων, όταν η επί 4,5 χρόνια κυβέρνηση δεν φρόντισε να ενταχθεί το νοσοκομείο στο Εθνικό σύστημα υγείας και να λειτουργεί ως δημόσιο νοσοκομείο στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό με σταθερή εργασία, όπως διεκδικούσε από την αρχή το ΚΚΕ για το ΓΝΘ. Υποκριτικό και το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία όταν προωθούν ως νέο μοντέλο τις ΑΕΜΥ (Ανώνυμες Εταιρίες Μονάδων Υγείας) οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εφαρμόζουν διακριτά τιμολόγια αυξημένα σε σχέση με των δημοσίων νοσοκομείων, πάντα με στόχο την επίτευξη κέρδους. Παράλληλα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που θησαυρίζουν με τα λεφτά των ασφαλισμένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΓΝΘ αλλά και κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο να βγάλει τα συμπεράσματα του. Έχει πείρα πλέον από όλες τις κυβερνήσεις. Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι απέναντι του, ποιοι του έχουν τσακίσει τη ζωή. Να γυρίζει την πλάτη του στα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα για το ποια αντιδραστική κυβέρνηση θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική από κει που τη σταμάτησε η προηγούμενη.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ που θα είναι η μόνη σταθερή και συνεπής λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών για αποτελεσματικότερη και δυναμικότερη διεκδίκηση της εργασίας του, του μισθού του, των δικαιωμάτων του, των σύγχρονων αναγκών του. 

Θήρα, 11/6/2019
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τροποποίηση δρομολογίων Πρέβελης
Το ΓΝΘ καταρρέει, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θήρας
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους ιδιοκτήτες ιπποειδών της Σαντορίνης
Έργα- αστραπή της ΔΕΥΑΘ στην Θηρασιά
Όχι χαρταετοί στο Καμάρι, υπενθυμίζει ο αερολιμενάρχης
Ευχαριστήριο της απερχόμενης Προέδρου της "Γλυκογαλούσας".
Βασιλόπιτα και απόκριες μαζί από το Τοπικό Συμβουλιο Οίας.
Δεν κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ Εμπορείου, διαβεβαιώνει ο Έπαρχος
«Έκρηξη και Ανάφλεξη» στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»
Η Γλυκογαλουσα πετάει χαρταετό
Συνάντηση συνεργασίας της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. με την Global Water Partnership
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
Απολογισμός εξαμήνου της διοικούσας παράταξης του Δήμου Θήρας
Aνοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας στη Σαντορίνη
Προχωράει η αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου της Σαντορίνης
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.