14 Νοεμβρίου 2019 Επικοινωνία
16/05/2019

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.ΑΙ: Τη Σαντορίνη επισκέφτηκαν Σοφικίτης και Ντουνιαδάκης

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.ΑΙ: Τη Σαντορίνη επισκέφτηκαν Σοφικίτης και Ντουνιαδάκης
Δεύτερη ημέρα της  επίσκεψης στη Σαντορίνη του υποψήφιου ευρωβουλευτή  Μιχάλη Σοφικίτη ,του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτ. Αιγαίου Γιάννη Ντουνιαδάκη και με τη συμμετοχή της υποψ. Δημάρχου Θήρας Μαρίας Αργυρού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Θήρας και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά των προβλημάτων  που απασχολούν το κλιμάκιο όπως η υποστελέχωση, η έλλειψη  εξοπλισμού και το κυριότερο η έλλειψη οχημάτων πυρόσβεσης.
Τονίστηκε ιδιαίτερα από τους εργαζόμενους το ακριβό κόστος διαβίωσης  και το  οξύ πρόβλημα της έλλειψης στέγης,  που απασχολεί όλους σχεδόν τους εργαζόμενους στη Σαντορίνη.
Ο υποψ. Ευρωβουλευτής , τόνισε την αναγκαιότητα αποδέσμευσης της χώρας μας από την Ευρωπαική Ένωση και την ενίσχυση του ψηφοδέλτιου του  ΚΚΕ στην ευρωβουλή , ενώ ο υποψ. Περιφερειάρχης σημείωσε την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών αυτών, εικόνα που μεταφέρεται και από τα άλλα νησιά .

Iδιαίτερα τόνισε τις παρεμβάσεις της   παράταξης  όλο αυτό  το διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας από την επικεφαλής,  για  τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και δήλωσε την αδιαφορία Κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής   στα θέματα αυτά.

Η κατάσταση στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ,που έχει παραχωρηθεί στην FRAPPORT , και που πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και σε αυτό ,είναι το λιγότερο τραγική.

Η στέγαση πολλών εργαζομένων εντός κοντέινερ , η εγκατάσταση της κουζίνας τους στο ίδιο χώρο με το συνεργείο και οι συνθήκες εργασίας  των εργαζομένων στο αεροδρόμιο γενικότερα είναι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Και εδώ διατυπώθηκε έντονα το πρόβλημα στέγης , το ακριβό κόστος ζωής  και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και πολύ περισσότερο Υπουργείου και κυβέρνησης για τη λύση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου Γ. Ντουνιαδάκης τόνισε ιδιαίτερα ότι εξ αρχής το ΚΚΕ διαφώνησε με την πώληση των αεροδρομίων και με τη στελέχωσή του όπως προβλέπεται από τη σύμβαση, αφού ξεκάθαρα είναι σε βάρος των εργαζομένων.
Στη Βουλή είπε , το ΚΚΕ έχει φέρει πολλές φορές το θέμα της μονιμοποίησης των ήδη υπηρετούντων πυροσβεστών και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Δυστυχώς, οι αρμόδιοι υπουργοί απαντούν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Η Λαική Συσπείρωση στο Περιφ. Συμβούλιο Νοτ. Αιγαίου θα κάνει όπως έκανε μέχρι τώρα , ότι είναι δυνατόν μέσα και έξω από αυτό, για την επίλυση των προβλημάτων  όπως επίσης και στο  νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί.

Προέτρεψαν όμως τους εργαζόμενους- πυροσβέστες, με το νεοσύστατο σωματείο τους άμεσα να κάνουν δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και  τους κάλεσε να στηρίξουν τη Λαική Συσπείρωση σε Περιφέρεια και Δήμο,  γιατί αυτή η φωνή , είναι η δική τους φωνή.
Ο Μιχ. Σοφικίτης είπε ότι αν δεν κτυπηθεί η ρίζα του κακού, που αυτή δημιουργεί την κατάσταση που βιώνουμε και δεν είναι άλλη από την πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης, τα πράγματα θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο.

Εάν δεν αποδεσμευτεί η χώρα μας από τα δεσμά της Ευρωπαικής Ένωσης των μονοπωλίων, η θέση των εργαζομένων συνεχώς θα επιδεινώνεται , γιατί τα συμφέροντα των μονοπωλίων δεν ταυτίζονται σε καμιά περίπτωση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τέλος ,υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους τα προβλήματα αυτά θα μεταφερθούν μέσω της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, στη Βουλή.
 
Σαντορίνη 16/05/2019

13/11/2019
12/11/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved