17 Ιουλίου 2019 Επικοινωνία
13/05/2019

Δήμος Θήρας: Σε ΦΕΚ η έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής για το έργο της μαρίνας στον Μονόλιθο

Δήμος Θήρας: Σε ΦΕΚ η έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής για το έργο της μαρίνας στον Μονόλιθο
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων να εντάξει το επενδυτικό σχέδιο "Μαρίνα Μονόλιθος Σαντορίνης" στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το εν λόγω έργο ήταν ένα από τα τέσσερα που ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή της στις 19/2/2019 η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Φορέας του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και το συνολικό κόστος φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο επενδυτικό σχέδιο δημόσιας στρατηγικής επένδυσης και αφορά στη δημιουργία μαρίνας με δυνατότητα ελλιμενισμού 350 μικρών και μεγάλων σκαφών αναψυχής, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 120 άμεσες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη λιμενικών έργων, η μαρίνα χωροθετείται από τον προσήνεμο (βόρειο) βραχίονα του υφιστάμενου σήμερα λιμενίσκου μέχρι τον νότιο βραχίονα του Μονολίθου, καλύπτοντας μέτωπο ακτής μήκους 350μ περίπου. Το μέτωπο της ακτής από τον βόρειο βραχίονα του Μονόλιθου μέχρι τον λιμενίσκο παραμένει ως έχει, δηλαδή αμμώδης πλαζ για χρήση από το κοινό.

Την απόφαση στο ΦΕΚ συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Ιωάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών κος Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο Υπουργός Οικονομικών κος Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κος Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Σωκράτης Φάμελλος, ο Υπουργός Τουρισμού κος Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και ο Υπουργός Επικρατείας κος Αλέξανδρος Φλαμπουράρης.

Από το Δήμο Θήρας

16/07/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved