16 Ιουλίου 2019 Επικοινωνία
07/05/2019

Ο Ν.Ο.Σαντορίνης στηρίζει το πρόγαμα Ιστιοπλοϊκή Μεταφορά Φορτίου στο Αιγαίο

Ο Ν.Ο.Σαντορίνης στηρίζει το πρόγαμα Ιστιοπλοϊκή Μεταφορά Φορτίου στο Αιγαίο
Εδώ και 6 χρονια η μη κερδοσκοπική οργάνωση SAILMED.ORG,  ελληνικό σκέλος των διεθνών οργανώσεων  SAIL TRANSPORT NETWORK   και  GLOBAL VILLAGE INSTITUTE εργάζεται για να αναβιώσει την "Ιστιοπλοϊκή Μεταφορά Φορτίου στο Αιγαίο" (AEGEAN CARGO SAILING).
 
Στόχοι της οργάνωσης είναι η οικολογική θαλάσσια μεταφορά χωρίς ορυκτά καύσιμα και η αειθαλής ανάπτυξη με βάση μικρές, οικολογικές μονάδες παραγωγής που θα αποτελέσουν την νέα "ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" κατ' επέκταση της "Πράσινης Οικονομίας" με θαλασσινό χαρακτήρα.
 
Σ'αυτά τα 6 χρόνια πετύχαμε την μεταφορά ελαιόλαδου σε μικρή κλίμακα με τα πανιά και τον άνεμο ανάμεσα σε δύο νησιά, δύο γύρους του Αιγαίου σε 6 νησιά το 2017 και σε 18 νησιά το 2018 μεταφέροντας δείγματα τοπικών προϊόντων από νησί σε νησί και προς την Αθήνα . Επίσης μεταφέραμε μόνο με τα πανιά 1000 λίτρα λάδι από την Πελοπόννησο στην Ιταλία με τελικό προορισμό τη Ζυρίχη. Περισότερες λεπτομέρειες πάνω στη δράση μας μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο μας www.sailmed.org  στα Αγγλικά και στο Ελληνικό ενημερωτικό φυλλάδιο που επισυνάπτουμε.
 
Τώρα εργαζόμαστε για να θεμελιωθεί σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα η Ιστιοπλοϊκή Μεταφορά Προϊόντων (και ατόμων ) στο Αιγαίο, όπου το σύστημα μεταφοράς με κέντρο τον Πειραιά δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες σύνδεσης των νησιών μας.
 
Επίσης επιδιώκουμε την καταξίωση μιας νέας "ΜΠΛΕ" οικολογικής κατηγορίας προϊόντων που "Μεταφέρονται με τα Πανιά και τον Άνεμο " για τα οποία ήδη αποδείξαμε ότι υπάρχει εμπορική ζήτηση.
 
 Τέλος στοχεύουμε να διευκολύνουμε μια οικολογική μορφή τουρισμού στα νησιά μας επικεντρωμένη στην ιστιοπλοΐα και την τοπική, οικολογική παραγωγή μικρής κλίμακας. 
Επιζητούμε αυτή ή προσπάθεια να είναι αρμονικά δεμένη και να στηριχθεί στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών, εμπόρων, τοπικών αρχών , οικολογικών, πολιτιστικών και ναυτικών συλλόγων. 
Παρουσιάζουμε επίσης σε μορφή διάλεξης με οπτικοακουστική  στήριξη την σημερινή μας δράση και την ιστορική,  πολιτισμική και οικονομική σημασία της ιστιοπλοΐας για την Ελλάδα και την ανθρωπότητα. 
 
Στόχος μας για το 2019 είναι να δρομολογήσουμε ζυγό αριθμό ιστιοπλοϊκών που θα κάνουν το γύρο των νησιών του Αιγαίου τα μισά δεξιόστροφα και τα άλλα αριστερόστροφα ώστε να μεταφέρουν προϊόντα από νησί σε νησί σε μικρούς χρόνους και να περνούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε είδος ναυτιλιακής γραμμής. Θα προσφέρουμε λίγες θέσεις σε οικολόγους τουρίστες που θα βοηθούν και θα μαθαίνουν ιστιοπλοΐα μόνο με τα πανιά, θα επισκέπτονται τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων και θα γεύονται την τοπική αγνή κουζίνα . 
 
Σ'αυτό το σχέδιο θα χρειαστούμε αριθμό πρώτων και δεύτερων καπεταναίων που θα ξέρουν ή θα εκπαιδευτούν να πηγαίνουν μόνο με τα πανιά. Εκεί χρειαζόμαστε την συνδρομή των ναυτικών συλλόγων που έχουν μέλη με δίπλωμα ή και εμπειρία ιστιοπλόου. Θα μας ενδιέφερε να μας τους συστήσετε ή να τους προσεγγίσουμε με δική μας πρωτοβουλία με στόχο να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια και με δυνατότητες μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας αν επιτύχει και σε εμπορική βάση το εγχείρημα. Παρακαλώ προωθήστε το μήνυμα ή στείλτε μας τα στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση ενδιαφέροντος.
 
Εδώ θα βρείτε το βίντεο του ταξιδιού που έγινε το καλοκαίρι του 2018: https://www.youtube.com/watch?v=s-8h4ghqMOM

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved