Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Αίτημα από τους ”Πολίτες της Οίας” στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επάνδρωση του Α.Τ Θήρας

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Δήμο Θήρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: : Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, Α.Τ. Θήρας, Υπουργείο Τουρισμού, Επιθεωρητές Δημόσια Διοίκησης, Βουλευτές Κυκλάδων, Τύπος-ΜΜΕ.

ΘΕΜΑ:  Επάνδρωση του Α.Τ. Θήρας                      


Ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος της Οίας «Πολίτες της Οίας» για μία φορά ακόμη κάνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να ενσκήψει στο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στη Σαντορίνη.

Το νησί εν όψει της νέας καλοκαιρινής σαιζόν, έχοντας να διαχειριστεί τεράστιο όγκο τουριστών και συνεπώς αυτοκινήτων, λεωφορείων, βαν, αλλά και ανθρώπων που ασχολούνται στον τουριστικό κλάδο, θυμίζει “ανοχύρωτη πόλη”. 

Θα θέλαμε να σας παραθέσουμε αναλυτικότερα τους λόγους που καταστούν απαραίτητη την επάνδρωση του Α.Τ. Θήρας με αστυνομική δύναμη, αν και νομίζουμε ότι τους γνωρίζετε επαρκώς.

-1 Η τεράστια κίνηση οχημάτων δημιουργεί μπλοκαρίσματα στους στενούς δρόμους του νησιού και αυτό δημιουργεί την ανάγκη διευθέτησης της κυκλοφορίας.

-2 Η παραβατικότητα των οδηγών που, ακριβώς λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης δημιουργεί την αίσθηση ατιμωρησίας, εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όπως σταθμεύσεις οχημάτων σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία, παραβιάσεις μονόδρομων, παραβιάσεις ορίων ταχύτητας, οδήγηση σε κατάσταση μέθης κ.ά.

-3 Όλες οι παραπάνω συμπεριφορές ορισμένων οδηγών δημιουργούν εντάσεις ανάμεσα στους πολίτες με απρόβλεπτες συνέπειες.

-4 Στο νησί τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί κλοπές σπιτιών, καταστημάτων, αλλά και πορτοφολιών. Διάφοροι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που δημιουργείται, ιδίως στα στενά δρομάκια της Οίας την  ώρα του ηλιοβασιλέματος, αφαιρούν πορτοφόλια από τους ανυποψίαστους τουρίστες. Η παρουσία και μόνο αστυνομικής δύναμης, υπό μορφή περιπολίας τις ώρες αιχμής, θα τους αποθάρρυνε σημαντικά.

5- Θα αναφερθούμε και πάλι στην Οία που γνωρίζουμε καλλίτερα για να εντοπίσουμε το πρόβλημα της όχλησης που δημιουργούν διάφοροι επαγγελματίες του νησιού, ιδιοκτήτες
 
καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, παίζοντας μουσικές σε ένταση ιδιαιτέρως ισχυρή, σε ένα χωριό που ο όρος “παραδοσιακό” έχει καταντήσει κενού νοήματος. Το Προεδρικό διάταγμα, που σωστά θέλοντας να το προστατεύσει από τέτοιες καταστάσεις, απαγορεύει ρητά την ύπαρξη ηχείων σε χώρους καταστημάτων. Η παρουσία λοιπόν αστυνομικής δύναμης θα μπορούσε να επιφέρει την τάξη και σ’ αυτόν τον τομέα παραβατικότητας.

-6  Το φαινόμενο της επαιτείας έχει κάνει τελευταία την εμφάνιση του στην Οία. Δεν γνωρίζουμε αν το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα χωριά της Σαντορίνης. Η εικόνα είναι αποκρουστική για τον εξής λόγο. Οι γυναίκες αυτές χρησιμοποιούν βρέφη γι’ αυτή τη δουλειά. Εδώ όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι πολύ σοβαρό, και απαιτεί την άμεση επέμβαση Αστυνομικής δύναμης.

-7 Στην Οία έχει παρατηρηθεί ένα ακόμη φαινόμενο που θεωρούμε ότι χρήζει Αστυνομικής παρέμβασης. Άτομο ενδεδυμένο στολή τύπου ευζώνου, έχει καταλάβει την μικρή πλατεία της Οίας, (στην περιοχή πίσω από τις Δημοτικές τουαλέτες), έχοντας αναρτήσει σημαίες, μία  Ελληνική και μία με τον δικέφαλο αετό, έχει παρατάξει παλιά όπλα στις πεζούλες και ζητά από τους τουρίστες να φωτογραφηθούν μαζί του έναντι αμοιβής. Συγκεκριμένα υπάρχει ιδιόχειρο ταμπελάκι που γράφει “Thank you for the tips”. Στις παρατηρήσεις πολιτών για την απαράδεκτη συμπεριφορά του που εξευτελίζει την έννοια της πατρίδας και των συμβόλων της, η απάντηση του ήταν ότι έχει συγγένεια με πρώην αστυνομικό του νησιού, θεωρώντας ότι μέσα απ’ αυτό το γεγονός  βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η επάνδρωση με ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ. Θήρας, κρίνεται αναγκαία. Θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας στη κοινωνία των πολιτών, κάτι που είναι απαραίτητο στοιχείο μιας ευνομούμενης πολιτείας.  Αυτό πάντως που κυριαρχεί εδώ και χρόνια ως εικόνα στη Σαντορίνη είναι η κατάσταση του χάους.

Γνωρίζουμε ότι ζητήθηκε από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να σταλεί ικανή Αστυνομική δύναμη στο νησί. Γνωρίζουμε επίσης ότι έγινε ευρεία σύσκεψη με αρμόδιους φορείς ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Αστυνομίας.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι συσκέψεις των αιρετών με τους κρατικούς φορείς να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και να μη μείνουν πάλι στις συζητήσεις γραφείων.
Σε αναμονή απαντήσεως σας.

Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος “Πολίτες της Οίας”
 
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Breakfast in A Box: Η πρόταση της Spicy Bytes Catering από τον Ιούλιο για καταλύματα και ξενοδοχεία
Επίσκεψη του Πρέσβη της Λιθουανίας στην Σαντορίνη
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου του Αθηνιού
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ευχαριστήρια επιστολή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θήρας στο Ίδρυμα Λ. και Ε. Νομικού, για την επιχορήγηση 100.000 ευρώ
Ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου Θήρας σε χορηγό του
Η Οία στην πρώτη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού!
"Ιχνηλατώντας τις δυνάμεις της οικογένειας" διαδικτυακή συνάντηση από τον "Θησέα" για όλους τους γονείς των Κυκλάδων
Το Σάββατο 13 Ιουνίου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, στις 9.6 αναμένεται ο Υπ. Τουρισμού
Ο Γιώργος Κατσίπης αποχαιρετά τον θείο του Βαγγέλη Σορώτο
Προσαρμοσμένες διαδικασίες τμημάτων από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Ευχαριστήρια επιστολή του ηγούμενου της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία για την σύνδεση της μονής με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
Καταγγελία "Θηραϊκής Πολιτείας" για απευθείας ανάθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ο χώρος του κάμπινγκ το νέο σπίτι της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
WEB TV
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.