Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Μ. Γλυνός από τη Σαντορίνη: Στις πρώτες 10 ημέρες της θητείας μας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου

Στα νησιά των Κυκλάδων παραμένει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, ο οποίος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, βρίσκεται από τη Δευτέρα στο νησί της Σαντορίνης.

Ο κ. Γλυνός κατά την άφιξή του στο νησί επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ Επιφάνιο. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Αναστάσιο Ζώρζο και ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το νησί.
Ο κ. Ζώρζος ενημέρωσε τον επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» για την εξέλιξη του έργου του Αθηνιού, όπου έχει εγκατασταθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο η εργολαβία και ασκούνται πιέσεις από τη δημοτική αρχή, ώστε αυτό το έργο να ολοκληρωθεί το  συντομότερο δυνατόν.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τον κ. Γλυνό για το σοβαρότατο θέμα των πρανών της Καλντέρας, καθώς στο σημείο των κατολισθήσεων έχει τοποθετηθεί πλέγμα, αλλά παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του θρυμματισμού των ογκολίθων που έχουν συσσωρευτεί στο προστατευτικό πλέγμα. Ένα άλλο ζήτημα είναι η κατάσταση του επαρχιακού δικτύου -αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-  καθώς παραμένει αδρανής η εργολαβία του οδικού δικτύου Αεροδρομίου – Οίας, έργο του οποίου η Περιφέρεια είναι φορέας χρηματοδότησης.

Ο κ. Ζώρζος  αναφέρθηκε και στην υδατική επάρκεια του νησιού από τις λειτουργούσες αφαλατώσεις αλλά και την πιεστικά ανερχόμενη ζήτηση νερού λόγω της αύξησης των τουριστικών αφίξεων, ενώ έθεσε επίσης την ανάγκη αναβάθμισης των έξι ΒΙΟΚΑ της Θήρας-Θηρασιάς, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την απόκτηση εναλλακτικού λιμένος βόρεια ή νότια του νησιού, βάσει των προτάσεων που θα καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Τέλος ο δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Γλυνό και τους συνεργάτες του, για την εκπονούμενη μελέτη φέρουσας ικανότητας του νησιού, το οποίο ήδη παρουσιάζει φαινόμενα υπερδόμησης σε βάρος της απομένουσας παραγωγικής γης.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, διαβεβαίωσε ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή, μέσα από  συνεργασία και συνέργεια με τους δημάρχους όλων των νησιών, θα δρομολογηθούν λύσεις και για όλα τα ανοιχτά ζητήματα επ ωφελεία των δημοτικών αρχών αλλά και των κατοίκων των νησιών.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο, ο κ. Γλυνός συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, διέτρεξαν το επαρχιακό δίκτυο του νησιού προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα και ως αυριανή περιφερειακή αρχή να δρομολογήσουν τις αναγκαίες επεμβάσεις. «Μέσα στις πρώτες 10 ημέρες της θητείας μας, θα ιεραρχήσουμε και  θα ξεκινήσουμε τη διενέργεια των διαγωνισμών για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Είναι αδιανόητο το 2019, το οδικό δίκτυο που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας να μην εγγυάται την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.  Το οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από παρόμοια προβλήματα. Είναι ανεπαρκές και χρειάζεται επέκταση και βελτίωση, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα οδικά δίκτυα όλης της χώρας», δήλωσε ο κ. Μανώλης Γλυνός διαβεβαιώνοντας τον δήμαρχο ότι η βελτίωση και επέκταση του οδικού δικτύου είναι από τις άμεσες προτεραιότητες της περιφερειακής του αρχής.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» στη Σαντορίνη, ήταν το νέο νοσοκομείο του νησιού όπου ο πρόεδρός του κ. Μπάμπης Πανατόπουλος παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση ενώ επικεντρώθηκε στο ζήτημα που προκύπτει από τις άγονες προσκλήσεις ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, λόγω του ιδιαίτερα οξυμένου προβλήματος εξεύρεσης στέγης. Να σημειωθεί ότι 32 άτομα που υπηρετούν στο νοσοκομείο στεγάζονται στο παλαιό Κέντρο Υγείας.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή της στέγασης όχι μόνο των γιατρών αλλά και των καθηγητών, αλλά γενικά των δημόσιων υπαλλήλων, εντοπίζεται κυρίως στη Σαντορίνη, αλλά και στη Μύκονο, πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει σε συνεργασία με τους Δήμους των δύο νησιών να δοθεί λύση.

Επίσης με τον πρόεδρο του νοσοκομείου συζητήθηκε η νομική θωράκιση της διαδικασίας αεροδιακομιδών με το αεροσκάφος που σταθμεύει στη Σαντορίνη.
Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης πραγματοποίησε συναντήσεις και επαφές, με στελέχη των υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων της Σαντορίνης.

Τον κ. Γλυνό συνοδεύουν στην περιοδεία του στη Σαντορίνη οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Ηλίας Μάινας, Χρήστος Βενιανάκης, Φλώρα Δαμίγου καθώς και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χατζηιωάννου.
Να σημειωθεί επίσης ότι χθες ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Σωτήρη Μπουργάνη από το νησί της Ίου.

Από το Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Breakfast in A Box: Η πρόταση της Spicy Bytes Catering από τον Ιούλιο για καταλύματα και ξενοδοχεία
Επίσκεψη του Πρέσβη της Λιθουανίας στην Σαντορίνη
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου του Αθηνιού
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Ευχαριστήρια επιστολή της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θήρας στο Ίδρυμα Λ. και Ε. Νομικού, για την επιχορήγηση 100.000 ευρώ
Ευχαριστήριο του Πτωχοκομείου Θήρας σε χορηγό του
Η Οία στην πρώτη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού!
"Ιχνηλατώντας τις δυνάμεις της οικογένειας" διαδικτυακή συνάντηση από τον "Θησέα" για όλους τους γονείς των Κυκλάδων
Το Σάββατο 13 Ιουνίου η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, στις 9.6 αναμένεται ο Υπ. Τουρισμού
Ο Γιώργος Κατσίπης αποχαιρετά τον θείο του Βαγγέλη Σορώτο
Προσαρμοσμένες διαδικασίες τμημάτων από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης
Ευχαριστήρια επιστολή του ηγούμενου της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία για την σύνδεση της μονής με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης
Καταγγελία "Θηραϊκής Πολιτείας" για απευθείας ανάθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
Ο χώρος του κάμπινγκ το νέο σπίτι της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Επίσκεψη του Έπαρχου Θήρας στην Θηρασιά
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
WEB TV
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.