14 Νοεμβρίου 2019 Επικοινωνία
15/02/2019

Συνάντηση Δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Θήρας Μ. Ορφανού με το Προεδρείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνάντηση Δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου Δημάρχου Θήρας Μ. Ορφανού με το Προεδρείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το μείζον θέμα της στέγασης των Εκπαιδευτικών αλλά και της συντήρησης των σχολικών κτιρίων ήταν τα δυο βασικά ζητήματα που απασχόλησαν, στη συνάντηση που είχε ο Δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Θήρας Μανόλης Ορφανός με το Προεδρείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης έκαναν λόγο οι εκπαιδευτικοί που για ακόμη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι και με τα προβλήματα της καθημερινότητας τους που αφορούν την δυσκολία εξεύρεσης στέγης αλλά και τις συνθήκες μάθησης των παιδιών ,σε κτίρια με σημαντικές ελλείψεις.

Εξαιτίας αυτών των προβλημάτων υπάρχει ,όπως επεσήμαναν, απροθυμία για κάλυψη των θέσεων που γίνονται κατά βάση από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, την ίδια ώρα που ο αριθμός των μαθητών έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Το στεγαστικό πρόβλημα ,πρόσθεσαν ,δεν είναι θέμα μόνον των εκπαιδευτικών αλλά και των ίδιων των μαθητών.

Ο κ. Ορφανός από την πλευρά του τόνισε πως δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί, όπως η Σαντορίνη ,να υπάρχουν τριτοκοσμικές συνθήκες στα σχολεία.
Κατανόησε πλήρως τα θέματα που εξέθεσαν οι εκπαιδευτικοί και δήλωσε ,ότι «συζητάμε για τα αυτονόητα χωρίς να υπάρχει βούληση να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση των παιδιών μας.»
Ο κ. Ορφανός είπε ότι για τον ίδιο είναι απόλυτη προτεραιότητα να λυθεί το θέμα της στέγασης αλλά και το θέμα της συντήρησης των κτιρίων. «Οφείλουμε στα παιδιά μας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για την απρόσκοπτη και υψηλή εκπαίδευση τους. Οι τριτοκοσμικές συνθήκες θα πρέπει να εκλείψουν οριστικά!»

13/11/2019
12/11/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved