Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Δήμος Θήρας: Νέα αρμοδιότητα στο Κέντρο Κοινότητας Θήρας

Νέα αρμοδιότητα στο Κέντρο Κοινότητας Θήρας μετά τη μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Η διαδικασία υποβολής νέων αιτήσεων ή/και παρατάσεων για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών θα πραγματοποιείται από εδώ και στο εξής μέσω του Κέντρου Κοινότητας Θήρας.Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εξεταστούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), καλούνται να προσέρχονται στην υπηρεσία ώστε να ενημερώνονται για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - κατά περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22860 33023 & 22860 37036.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θήρας είναι μια δομή που θεσμοθετήθηκε με τον ν. 4368/16 ( ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας του.

Με τη λειτουργία του Κέντρου επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Προωθείται η διασύνδεση των πολιτών με δημοτικές, τοπικές και κεντρικές υπηρεσίες που συμβάλλουν στην κοινωνική προστασία, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση των ωφελούμενων.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, με προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», μετανάστες, άτομα με αναπηρία, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».
Στις ειδικότητες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θήρας περιλαμβάνονται:
  1. Κοινωνικός Λειτουργός: για την υποδοχή, ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για την ψυχοκοινωνική στήριξη αυτών.
  2. Ψυχολόγος: για ψυχοκοινωνική αξιολόγηση, άτυπη εξέταση ψυχικής κατάστασης, ψυχολογική στήριξη μέσω συνεδριών σε ωφελούμενους στο πλαίσιο Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας.
Παράλληλα το Κέντρο Κοινότητας Θήρας διατηρεί κινητής μονάδας για την εξυπηρέτηση των νησιών: Ανάφης, Ίου, Σίκινου & Φολεγάνδρου, διοργανώνει δράσεις και ομιλίες, διασυνδέει τους πολίτες με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται και με άλλες δομές Κοινωνικής Στήριξης.
Το Κέντρο Κοινότητας Θήρας βρίσκεται στη Μεσαριά, δίπλα στον Κωτσόβολο και λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07:30-15:30. Τηλέφωνα επικοινωνίας 22860 33023 & 22860 37036 και στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Απαγορεύεται το ψάρεμα (και όχι μόνο την Πρωταπριλιά!)
Δήμος Θήρας: Όχι στην ανακύκλωση τα μέσα προστασίας
Τροπολογία από ΣΥΡΙΖΑ για εξίσωση του μισθολογίου των γιατρών του Γ.Ν. Θήρας (ΑΕΜΥ) με εκείνων του ΕΣΥ
Αποκατάσταση της βλάβης στο Καμάρι που προκλήθηκε από την κατασκευή των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή
Νέα χρονολογία για την Μινωϊκή Έκρηξη: 1560 π.Χ.
Διακοπές Ηλεκτροδότησης για Τρίτη - Τετάρτη
Προτάσεις μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και την ανακούφιση των δημοτών από την Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας
Δ. Τσιργής: Είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα για να διαχειριστεί την κρίση;
2 Μαίου η εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
Αλλαγή των δρομολογίων του Blue Star Delos
Καθίζηση του μονοπατιού της Αρμένης από... δουλειές του ποδαριού
Ευχαριστίες του Συλλόγου Kρητών προς την Nova απολυμαντική
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος
Τηλέφωνα SOS COVID- 19
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.