Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Γ.Ν.Θ.: Απάντηση σε Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ονομάτισε Δελτίο Τύπου ένα συνονθύλευμα ψεύδους, ανακριβειών, ασέβειας στα προσωπικά δεδομένα ασθενών, προσβολής και κατασυκοφάντησης του ίδιου του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτεται.

«Καρφώνονται» όμως οι κύριοι της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη κιόλας γραμμή. Στόχος τους είναι το Δημόσιο Γ.Ν. Θήρας που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι αντιφάσεις εμφανείς, γιατί πάνω στην πρεμούρα τους να κατασυκοφαντήσουν, αδυνατούν να αποφασίσουν ποιο αφήγημα να διαλέξουν. Η τυφλή εκτέλεση των εντολών των «κομματικών τους αφεντικών» τους οδηγεί στο ασυγχώρητο ολίσθημα να εκθέτουν τη Δημόσια Υγεία στο πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Τελικά κύριοι της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ αποφασίστε ποια γραμμή θα ακολουθήσετε, αυτή που λέει πως στο Γ.Ν. Θήρας δεν γίνεται τίποτα ή αυτή που υποστηρίζει πως γίνονται τόσα πολλά ώστε να εξαντλείται το προσωπικό;

Δεν έχουμε λοιπόν άλλο δρόμο από την αποδόμηση του λιβελογραφήματος γραμμή προς γραμμή με στοιχεία:
 • Οι γιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το πρώην Κ.Υ. Θήρας στο Γ.Ν. Θήρας ήταν συνολικά 11, μόνιμοι 9 και επικουρικοί 2. Από αυτούς οι 9 μόνιμοι προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους στο Γ.Ν. Θήρας. Ο αριθμός 25 που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ είναι λανθασμένος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ως απόφοιτος Λυκείου, θα έπρεπε να γνωρίζει αριθμητική 1ης Δημοτικού.
 • Στο Δελτίο Τύπου αφήνεται να εννοηθεί ότι στο Γ.Ν. Θήρας υπηρετεί μόνο ένας Γυναικολόγος και αυτός με μπλοκάκι. Ο συγκεκριμένος ιατρός σήμερα Παρασκευή 25/01/2019 και αδιάλειπτα από καιρό εξυπηρετεί το κοινό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Θήρας. Συνεπώς, σε ποια αεροδιακομιδή Γυναικολόγου αναφέρεστε; Υπάρχει ή δεν υπάρχει δεύτερος;
 • Στο Δελτίο Τύπου αποσιωπάται τεχνηέντως ότι στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού για τις θέσεις ΙΔΑΧ του Γ.Ν. Θήρας, υπάρχουν 8 επιπλέον των υπηρετούντων γιατροί, στις παρακάτω ειδικότητες:
 • Ορθοπεδική
 • Ακτινοδιαγνωστική
 • Οφθαλμιατρική
 • Οδοντιατρική
 • Γυναικολογία – Μαιευτική
 • Ψυχιατρική
 • Παιδιατρική
 • Παθολογία
 • Στο Δελτίο τύπου αναφέρεται ότι στο Γ.Ν. Θήρας υπηρετεί ένας Χειρουργός, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν δύο, οι οποίοι μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις αδιανόητες στο παρελθόν για τις Κυκλάδες. Όσο αφορά στην «ακατανόητη» εμμονή των υπογραφόντων το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στις αιμορροϊδες, τους ενημερώνουμε ότι μπορούν να εμπιστεύονται το Γ.Ν. Θήρας, τόσο για την επιστημονική αντιμετώπιση της ασθένειας, όσο και για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου, που εκείνοι δεν σέβονται.
 • Ο συνολικός αριθμός των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς στο Γ.Ν. Θήρας ανέρχεται στους 32, ενώ με την ολοκλήρωση των νέων προσλήψεων αναμένεται να φτάσει στους 40. Οι θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας που δεν θα καλυφθούν από το Διαγωνισμό θα επαναπροκηρυχθούν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για 2 διευθυντικές θέσεις Νεφρολόγου και Γενικού Ιατρού και μεγάλη προσπάθεια προσωρινής κάλυψης θέσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.
 • Το 2018 στο Γ.Ν. Θήρας πραγματοποιήθηκαν:
 • 560 Χειρουργικές Επεμβάσεις
 • 65 Τοκετοί
 • 27.544 επισκέψεις στο ΤΕΠ
 • 36.250 επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία
 • 1.323 Κλειστές Νοσηλείες
 • Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε. για το Γ.Ν. Θήρας, είναι Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ΤΤ Πειραιά και ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ ή «λαστιχάς» όπως υποτιμητικά προς το επάγγελμα αυτό αναφέρεται το Δελτίο Τύπου. Παρ’ όλα αυτά ήταν, είναι και θα είναι διατεθειμένος να ασκήσει με ήθος και εντιμότητα οποιοδήποτε νόμιμο επάγγελμα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ελαστικό που να μπορεί να βγάλει την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ από τους τόνους λάσπης που εκτοξεύει και δεν έχει αντιληφθεί ότι μόνο μέχρι τα «πόδια» της μπορεί να φτάσει.
Σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο των ασθενών, που ενίοτε μπορεί να είναι και γιατροί, δεν θα απαντήσουμε στα περί αεροδιακομιδών γιατρών του Γ.Ν. Θήρας, θα ζητήσουμε όμως από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να δημοσιεύσει την αναφορά προς την εισαγγελία της Νάξου μαζί με την ημερομηνία που αυτή κατατέθηκε.

Αντί απάντησης η Διοίκηση του νοσοκομείου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά και κάτω από αντίξοες ομολογουμένως συνθήκες, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας σ’ αυτό το μετερίζι της «όμορφης και παράξενης πατρίδας μας» όπως λέει και ο Οδυσσέας Ελύτης.

Τέλος, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι οποιαδήποτε μεμονωμένη τάση αυτοηρωοποίησης, οποιαδήποτε ανάρμοστη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά που διαβάλει το νοσοκομείο και το προσωπικό του, οποιαδήποτε τραμπούκικη συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό και τη διοίκηση, οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια που εκθέτει το Γ.Ν. Θήρας δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Καθείς εφ΄ ω ετάχθη και η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού και της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας είναι ταγμένη στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας.
 
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διήμερο Αισθητικής Αναβάθμισης του Πύργου 30 και 31 Μαΐου
Santorini: Portrait of a Vanished Era - Σαντορίνη: Εικόνες μιας Άλλης Εποχής
Ανακοίνωση της τηλεόρασης της Σαντορίνης
Volotea : Θεσσαλονίκη - Σαντορίνη: Από 5 Ιουλίου
Συνδικάτο τουρισμού Θήρας - Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Τουρισμό
Εθελοντικός καθαρισμός του Πύργου αύριο
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των Κυκλαδιτών κατά των ανεμογεννητριών
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης ΚΚΕ για την στέγαση των πυροσβεστών Σαντορίνης
Επιτέλους, λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα του ΓΝΘ: Εξομοίωση αποδοχών ιατρών ΑΕΜΥ & ΕΣΥ
Προδιαγραφές για την λειτουργία από 1η Ιουνίου των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών
Συνεχίζεται η αποκατάσταση του μονοπατιού της Αρμένης
ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάθμιση της εφαρμογής για online δήλωση βλάβης
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 και 29 Μαΐου – Θέματα
Τηλεδιάσκεψη της ΕΕΚΦΝ με Δήμους για την διάσωση της σεζόν στην κρουαζιέρα
Επίσκεψη και αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.