22 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
26/01/2019

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη  με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Λίτσα Μπαφούνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στην Οργανωτική Επιτροπή της Σύρου, η οποία έχει αναλάβει την αναβίωση των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας, καθώς και η συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον Δήμο Πειραιά που θα αφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν τα λιμάνια της Σύρου και του Πειραιά στην ανάπτυξη της ναυτιλίας και της Ελλάδας από τον περασμένο αιώνα μέχρι σήμερα.

Οι δυο άντρες συμφώνησαν για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Λεονταρίτης με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στη Σύρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε τα εξής:
«Η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες του 2019. Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις βασικές προτεραιότητες της οποίας περιλαμβάνεται η προβολή της τοπικής κληρονομιάς κάθε νησιού και η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης των τοπικών μας κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η αποδοχή του αιτήματος μας από τον Δήμαρχο Πειραιά τόσο για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όσο και για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης για τον σημαίνοντα ρόλο των δύο λιμανιών που καθόρισαν και καθορίζουν την ανάπτυξη της χώρας μας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Συριανούς, τους διαβεβαιώνουμε ότι η αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας θα ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες τους, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του νησιού μας». 
 
 

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved