Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Στη χειμωνιάτικη Θηρασιά των 150 κατοίκων, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

«Η απόφαση των ανθρώπων αυτών να μένουν  στο νησί τους, παρά τις αντιξοότητες, είναι απόφαση ζωής. Για μας είναι χρέος να είμαστε σταθερά στο πλευρό τους με κάθε τρόπο»
Τη Θηρασιά, το μικρό νησί των Κυκλάδων, που κατά τους χειμερινούς μήνες αριθμεί μόλις 150 κατοίκους, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε κατ’ αρχήν το σχολικό συγκρότημα της Θηρασιάς, όπου στεγάζονται το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις του νησιού. Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μικρούς μαθητές, καθώς και με τους εκπαιδευτικούς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις συνθήκες στις οποίες παράγεται το εκπαιδευτικό έργο.

Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να εξασφαλίσει ισότιμες ευκαιρίες  πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, ακόμα και στο πιο μικρό νησί του Νοτίου Αιγαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, οι σχολικές μονάδες της Θηρασιάς εξοπλίστηκαν με υπολογιστές, laptop, εκτυπωτές, προτζέκτορες και webcams, καθώς, με απόφαση του Περιφερειάρχη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», η προμήθεια εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύθηκε και το ιατρείο του νησιού.

Ακολούθησε συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους κατοίκους της Θηρασιάς, η οποία έγινε στη θεατρική αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος, μέσα σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα και με μεγάλη συμμετοχή των νησιωτών.

Παρόντος του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασιάς, Δημήτρη Συρίγου, έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και ζήτησε να ενημερωθεί για τα έργα που έχει ανάγκη το νησί, προκειμένου η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της, με άξονα τη συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση για την επίλυση μεγάλων και μικρών προβλημάτων των νησιωτικών κοινωνιών, να συμβάλει για την υλοποίησή τους.

Το πλέον σημαντικό αίτημα των κατοίκων της Θηρασιάς είναι η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου, για το οποίο ο κ. Χατζημάρκος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότησή του, μόλις κατατεθεί η σχετική μελέτη από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Παράλληλα τόνισε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει στην υλοποίηση και κάθε άλλου έργου που έχει ανάγκη το νησί.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Από την Θηρασιά των 150 μόνιμων κατοίκων τον χειμώνα, στέλνουμε το μήνυμα αισιοδοξίας που μας μετέφεραν οι πάντα χαμογελαστοί νησιώτες μας.

Ξεχασμένοι από το κεντρικό κράτος, στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, δίνουν τη δική τους μάχη. Η απόφαση των ανθρώπων αυτών να μένουν  στο νησί τους, παρά τις αντιξοότητες, είναι απόφαση ζωής. Για μας είναι χρέος να είμαστε σταθερά στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. Και συνεχίζουμε μαζί τους, σχεδιάζοντας και κοιτώντας μόνο μπροστά».
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διήμερο Αισθητικής Αναβάθμισης του Πύργου 30 και 31 Μαΐου
Santorini: Portrait of a Vanished Era - Σαντορίνη: Εικόνες μιας Άλλης Εποχής
Ανακοίνωση της τηλεόρασης της Σαντορίνης
Volotea : Θεσσαλονίκη - Σαντορίνη: Από 5 Ιουλίου
Συνδικάτο τουρισμού Θήρας - Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Τουρισμό
Εθελοντικός καθαρισμός του Πύργου αύριο
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των Κυκλαδιτών κατά των ανεμογεννητριών
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης ΚΚΕ για την στέγαση των πυροσβεστών Σαντορίνης
Επιτέλους, λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα του ΓΝΘ: Εξομοίωση αποδοχών ιατρών ΑΕΜΥ & ΕΣΥ
Προδιαγραφές για την λειτουργία από 1η Ιουνίου των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών
Συνεχίζεται η αποκατάσταση του μονοπατιού της Αρμένης
ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάθμιση της εφαρμογής για online δήλωση βλάβης
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 και 29 Μαΐου – Θέματα
Τηλεδιάσκεψη της ΕΕΚΦΝ με Δήμους για την διάσωση της σεζόν στην κρουαζιέρα
Επίσκεψη και αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.