22 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
23/01/2019

Μανόλης Ορφανός: «Υπερτουρισμός – Σαντορίνη – Ευχή ή κατάρα;»

Μανόλης Ορφανός: «Υπερτουρισμός – Σαντορίνη – Ευχή ή κατάρα;»
Σε παρατηρητές και «τροχονόμους» έχουν μετατραπεί οι Τοπικές Αρχές της Σαντορίνης , στο φαινόμενο του υπερτουρισμού του νησιού , παρακολουθώντας απλώς τους επαγγελματίες και τους κατοίκους  να βρίσκονται σε απόγνωση ,κυρίως ,τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αποκαλυπτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υπερπληθώρα των τουριστών που κατακλύζουν το νησί και που επιβαρύνει και  καταστρέφει σε κοινωνικό ,πολιτιστικό ,οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο το νησί.

Πρέπει άμεσα να σταματήσουμε να είμαστε παρατηρητές και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με μέτρα ,προτάσεις και συνεργασίες.

Η εύκολη και βολική απάντηση ότι χρειάζεται η παρέμβαση του κεντρικού κράτους και ότι τα μέσα που διαθέτουν οι Τοπικές αρχές δεν επαρκούν ,απλά διαιωνίζουν και μεγεθύνουν το πρόβλημα.

Η υπερπληθώρα των τουριστών δεν εξυπηρετεί κανέναν! Ούτε τους επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αλλά ούτε και τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν μια μαρτυρική καθημερινότητα.
Οι Τοπικές Αρχές πρέπει να λάβουν τώρα , χθες, άμεσα μέτρα αλλά και να σχεδιάσουν στρατηγικές συνεργασίες για την μελλοντική οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν το 2019 να ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες  με υποδομές του 1980!
Δεν μπορούμε άλλο να αφήνουμε  τον παράδεισο να μετατρέπεται σε κόλαση!

 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved