Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων, Ν.Συρμαλένιου, στην κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και ΠΕΔ Ν. Αιγαίου για τα δασικά

Στην κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου που έγινε χθες 21/1/2019, με θέμα τους δασικούς χάρτες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα νησιά και με συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, βουλευτών και φορέων, ο Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η συνάντηση, γιατί διαφαίνεται ότι πλέον θα βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις προς όφελος των πολιτών που αγωνιούν. Βεβαίως, η συνάντηση αυτή δεν γίνεται για πρώτη φορά, έχουν προηγηθεί δεκάδες ανάλογες συναντήσεις με τον αν. Υπουργό κ. Φάμελλο.

Πρέπει να γίνει όμως σαφές ότι τα προβλήματα δεν προέκυψαν τώρα, έχουν προκύψει εδώ και πολλά χρόνια και ας μην ξεχνάμε ότι ο νόμος που αναφέρεται στον καθορισμό του δάσους και των δασικών περιοχών είναι ο 998/1979. Και θέλω επίσης να θυμίσω ότι το 2013 κατέθεσα στη βουλή, τότε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, Αναφορά με την οποία υποστήριζα τη διαμαρτυρία της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου (Σεπτέμβριος 2013) ενάντια σε υπό κατάρτιση νομοσχέδιο και ειδικότερα το αίτημα να μην τροποποιηθεί το άρθρο 62 του ν. 998/79 που κατοχυρώνει την εξαίρεση των Κυκλάδων από την υποχρέωση των ιδιωτών σε δικαστική προσφυγή για την κατοχύρωση του τεκμήριου κυριότητας. Ο δε νόμος που επακολούθησε, ο ν. 4280/2014, μεταξύ των άλλων εξουσιοδότησε την πολιτεία στην έκδοση του Π.Δ. 32/2016. Κατά συνέπεια, η νομοθεσία δεν προέκυψε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απλώς η σημερινή κυβέρνηση τόλμησε μετά από δεκαετίες να προχωρήσει στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν τα προβλήματα που προϋπήρχαν.

Είναι φανερό ότι τα κύρια προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, είναι το τεκμήριο κυριότητας, το θέμα των μικτών εκτάσεων με δασικά και αγροτικά τμήματα, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις προ του 1946 που δασώθηκαν στη συνέχεια κλπ. Δυστυχώς, η μεγάλη σύγχυση προήλθε από έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που περίπου χαρακτηρίζει όλα τα χορτολιβαδικά ως δασικά.

Όμως όπως είπε και ο παριστάμενος υπουργός υπάρχει η πολιτική βούληση  όλα τα προβλήματα που αναγνωρίζονται από όλες τις πλευρές να λυθούν και με τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να συγκροτηθεί η μικτή επιτροπή μεταξύ υπουργείου και αυτοδιοίκησης τεχνικών, μηχανικών κλπ., που θα συμφωνήσει στις απαιτούμενες αλλαγές.

Τέλος, θέλω να επισημάνω ότι με ενοχλούν παρεμβάσεις πολιτικής εκμετάλλευσης, όπως π.χ. του κ. Βρούτση, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο κινδυνολογώντας ότι δήθεν δημεύονται οι περιουσίες των ανθρώπων.....”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
Συγκρατημένη αισιοδοξία στις κρατήσεις – μεγάλες οι διαφοροποιήσεις ανά περιοχή
Ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου των Φηρών, απο 3.7
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.