Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Και φέτος η Σαντορίνη συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας ανακοινώνει τη συμμετοχή και φέτος της Σαντορίνης στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο, παράρτημα Θήρας.
Η 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής γιορτάζεται φέτος πανευρωπαϊκά κατά το διάστημα 21 με 24 Ιουνίου.
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί θα μπορούν να βγουν στους δρόμους ή στις πλατείες του νησιού μας προβάλλοντας αφιλοκερδώς τη μουσική τους. Ήδη στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής συμμετέχουν η Οία (πλατεία Πλατσανής), τα Φηρά (δρόμος Μητρόπολης και Μέγαρο Γκύζη) και ο Πύργος (πλατεία). Στις εκδηλώσεις μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε μουσικός ή μουσικό σχήμα επιθυμεί δηλώνοντας το στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 22863 60129 μέχρι το τέλος Μαΐου 2018. Το αναλυτικό πρόγραμμα, οι ώρες και η ακριβής τοποθεσία των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
 
Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής
Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του καλοκαιρινού ηλιοστασίου - με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang ξεκίνησε στην Γαλλία η Ημέρα Γιορτής της Μουσικής, η οποία έγινε γρήγορα θεσμός και από το 1985 εξαπλώθηκε στην Ευρώπη με τον ίδιο σκοπό.
Η Αθήνα, πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985 είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Σήμερα στην Ευρώπη, 22 χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ολλανδία έχουν πια καθιερώσει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ως μια ετήσια θεσμική εκδήλωση.
 
 
Στην Ελλάδα με ιδιωτική πρωτοβουλία οργανώθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο εκδηλώσεις που ανέδειξαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες έλληνες καλλιτέχνες. Μέσα σε 10 χρόνια, έχουν παρουσιαστεί 800 ελληνικά σχήματα, 70 σχήματα από το εξωτερικό σε 400 εκδηλώσεις της Γιορτής! Έχουν εμφανιστεί περισσότεροι από 4.000 μουσικοί ενώ έχουν παρακολουθήσει συναυλίες πάνω από 600.000 θεατές.
 
Στο πλαίσιο ανταλλαγών, 100 σχήματα έχουν μετακινηθεί πανελλαδικά ενώ 10 Ελληνικά σχήματα ταξίδεψαν στο εξωτερικό προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι σήμερα το μοναδικό μουσικό και πολιτιστικό γεγονός, που συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!!!
 
Η ΕΓΜ (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής) Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.
 
Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (38 το 2016).
 
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.europeanmusicday.gr
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή κυκλοφορίας στον Πύργο αύριο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ευχαριστήριο του Α.Ο. Θήρας στην Minoan Lines
ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Σαντορινιός: Σκανδαλώδης, καθυστερημένη και ανεπαρκής η απόφαση για χρηματοδότηση της Ακτοπλοΐας από το Υπουργείο Ναυτιλίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πρωταθλήτρια Κυκλάδων στους έφηβους η Α.Ε. Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαθήματα κολύμβησης για ενήλικες από τον Ν.Ο. Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε ισχύ η απαγόρευση πρόσβασης στην Κόκκινη Παραλία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δικαίωση της Θηραϊκής Πολιτείας από την Ειδική Επιτροπή
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπές ηλεκτροδότησης από ΔΕΔΔΗΕ για Πέμπτη, 16/7
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης : αντιμετωπίζοντας προκλήσεις σ'ένα κόσμο που αλλάζει
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Santorini Experience : Τρέξιμο με θέα που κόβει την ανάσα
ΕΛΛΑΔΑ
Tις 424.031 έφθασαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»
ΕΛΛΑΔΑ
Έρευνα για την αξιολόγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΕΛΛΑΔΑ
Χρεωκόπησε το Fleetway Travel, κλείνει στις 30/9 η Funway Holidays
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.