Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Συναυλία Χαράλαμπου Ρισβά την Παρασκευή 13 Απριλίου

Ο Δήμος Θήρας και η Επιτροπή Πολιτισμού παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στις 19:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο τον Χαράλαμπο Κ. Ρισβά σε ένα Ρεσιτάλ Πιάνου.

Ο κ. Χαράλαμπος Κ. Ρισβάς θα παρουσιάσει στο θηραϊκό κοινό μέρος του προγράμματος που εκτέλεσε για το Δίπλωμα Πιάνου, το οποίο απέκτησε στις αρχές του χρόνου από το Εθνικό Ωδείο, με παμψηφεί Άριστα λαμβάνοντας επίσης και το πρώτο (1ο) Βραβείο.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει κομμάτια των Johan Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, Ludwig van Beethoven, Frédéric François Chopin, Αrnold Schönberg και Μανώλη Καλομοίρη.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. 
 
Λίγα λόγια για τον Χαράλαμπο Κ. Ρισβά:
Ο Χαράλαμπος Κ. Ρισβάς γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Το 2013 εισήχθη πρώτος στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε αριστούχος και πρωτεύσας το Δεκέμβριο του 2017.

Για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις του χορηγήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 από την Ελληνοαμερικανική Ένωση πλήρης υποτροφία για σπουδές στο Hellenic American University, όπου είναι τελειόφοιτος στον τομέα των ανώτερων θεωρητικών και της Σύνθεσης, στην τάξη του διαπρεπούς μουσικοσυνθέτη, μαέστρου και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Θόδωρου Αντωνίου. Σπούδασε, τέλος, πιάνο στην τάξη του Σάββα Ζαφειρόπουλου, στο κεντρικό εκπαιδευτήριο του Εθνικού Ωδείου, απ’ όπου και έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου τον Ιανουάριο του 2018 (Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο).

Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη της φροϋδικής και της δομικής  (λακανικής) ψυχανάλυσης σε σχέση με τον μουσικό τόκο. Συγκεκριμένα εξετάζουν την εμπλοκή του ασυνειδήτου και της επιθυμίας στη μουσική ερμηνεία και δημιουργία, την αποτύπωση των ψυχαναλυτικών αρχών μέσω του μουσικού συμβολικού και την ανάλυση μεγάλων μουσικών έργων αλλά και άλλων έργων της διάνοιας με τα εργαλεία της ψυχαναλυτικής θεωρίας και κλινικής. 

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ημερίδες και πανεπιστημιακές διαλέξεις με εισηγήσεις σχετικά με τους ψυχαναλυτικούς και ανθρωπολογικούς συμβολισμούς, το ζήτημα της ασυνείδητης επιθυμίας και απόλαυσης, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, την ασυνείδητη δομική γλώσσα και τη δομική σημαινότητα στα έργα του Sergei Rachmaninoff και στην «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Igor Stravisnky. Ταυτόχρονα, έχει εισηγηθεί σχετικά με την ενεργό σχέση της ψυχανάλυσης και της ορθόδοξης θεολογίας.
Για τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα έχει τιμηθεί με την «Κληρονομιά Παντιά Ράλλη» από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το «President’s Award for Academic Achievement» από το Hellenic American University.
Τον προσεχή Μάιο  θα παρουσιαστεί το έργο του «Ο Εφιάλτης του Freud» για ενόργανο σύνολο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια του ετήσιου Εργαστηρίου Νέων Συνθετών. Το Εργαστήριο συνδιοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
Στην έως τώρα εργογραφία του περιλαμβάνονται έργα για σόλο πιάνο, έργα για ποικίλα ενόργανα σύνολα, μια συμφωνία («Των Τύψεων») και χορωδιακά έργα.
Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στον Α.Ο. Θήρας η πασαδόρος Άννα Τσουκαλά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
ΕΛΛΑΔΑ
Ελλάδα : Θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας – Υπευθυνότητα και ψυχραιμία συστήνουν οι ειδικοί
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Σ. Σαντορίνης 2020 : Πήρε σειρά ο Ντούνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συνεχίζει και στον Α.Σ. Σαντορίνης 2020 ο Μάρκος Φύτρος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Volleyleague Γυναικών : Οριστικά με δύο ομίλους το πρωτάθλημα!
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.