Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Όταν η Μουσική συναντά την Ειδική Αγωγή

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας και του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης διοργανώνονται συναντήσεις του μουσειοπαιδαγωγού Μιχάλη Τόμπλερ με παιδιά  ειδικής αγωγής τα Σάββατα:

10 Φεβρουαρίου,

3 Μαρτίου,

31 Μαρτίου

Ώρες: 12.00 – 13.00

Η ευεργετική επίδραση της μουσικής στη συμμετρική ανάπτυξη του ανθρώπου είναι γνωστή από τις αρχές του 18ου αιώνα και από τότε πολλές μουσειοπαιδαγωγικές μελέτες έγιναν γι τη μουσική νοημοσύνη και την τρόπο που λειτουργεί. Οι μουσειοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις αξιοποιούν  την παραμικρή κινητική και ηχητική λεπτομέρεια που εκφράζει το παιδί και έτσι σταθερά, η εξέλιξη οργανωμένων θορύβων και ήχων μετατρέπεται σε ένα μουσικό λεξιλόγιο αφού σταδιακά κινήσεις και εκφράσεις ταυτίζονται με ηχητικά γεγονότα.

Πέρα από τα κανάλια μη λεκτικής επικοινωνίας  και διαπροσωπικής σχέσης που δημιουργούν οι μουσειοπαιδαγωγικές μέθοδοι μειώνουν τα επίπεδα άγχους και ενισχύουν το αίσθημα ικανοποίησης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα επιλεγμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού, ηχητικά ερεθίσματα έχουν κινητοποιήσεις την περιέργεια τους, έχουν αυξήσει τον χρόνο της προσοχής και συγκέντρωσής του και τα έχουν βοηθήσει να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους.

 

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλερ

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα. Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης 2286085141, Τρίτη έως Κυριακή 10:00-16:00

 

 

Ο Μιχάλης Τόμπλερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Παρακολούθησε μουσικές σπουδές και μουσικοπαιδαγωγικά εργαστήρια. Έχει εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Με την ειδική αγωγή και θεραπεία ασχολείται από το 1992 "οδηγώντας" μουσικά προγράμματα με παιδιά και ενήλικες με ειδικές. Παράλληλα συντονίζει και παίζει στο μουσικό σχήμα «ΗΧΩ Ν ΗΧΩ». Διδάσκει στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τα παρακάτω πλαίσια και φορείς: Χωρος παιδικής, καλλιτεχνικής αγωγής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες "Very Special Arts Hellas", Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, Εστία Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, Ίδρυμα Θεοτόκος, Σικιαρίδειον Ίδρυμα, Ελληνικό Κέντρο για την Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας "Το Περιβολάκι", "Ηλιαχτίδα" Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή κυκλοφορίας στον Πύργο αύριο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ευχαριστήριο του Α.Ο. Θήρας στην Minoan Lines
ΕΛΛΑΔΑ
Ν. Σαντορινιός: Σκανδαλώδης, καθυστερημένη και ανεπαρκής η απόφαση για χρηματοδότηση της Ακτοπλοΐας από το Υπουργείο Ναυτιλίας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πρωταθλήτρια Κυκλάδων στους έφηβους η Α.Ε. Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαθήματα κολύμβησης για ενήλικες από τον Ν.Ο. Σαντορίνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε ισχύ η απαγόρευση πρόσβασης στην Κόκκινη Παραλία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δικαίωση της Θηραϊκής Πολιτείας από την Ειδική Επιτροπή
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπές ηλεκτροδότησης από ΔΕΔΔΗΕ για Πέμπτη, 16/7
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης : αντιμετωπίζοντας προκλήσεις σ'ένα κόσμο που αλλάζει
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Santorini Experience : Τρέξιμο με θέα που κόβει την ανάσα
ΕΛΛΑΔΑ
Tις 424.031 έφθασαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»
ΕΛΛΑΔΑ
Έρευνα για την αξιολόγηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου
ΕΛΛΑΔΑ
Χρεωκόπησε το Fleetway Travel, κλείνει στις 30/9 η Funway Holidays
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.