15 Δεκεμβρίου 2019 Επικοινωνία
08/08/2017

Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων Syroskidz!

Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων Syroskidz!
Δείτε εδώ περισσότερα: 

Αγαπητοί φίλοι,
Λίγος καιρός έχει περάσει από τη διεξαγωγή του πρώτου Παιδικού Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz! -με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- και ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία για το επόμενο, το οποίο σχεδιάζεται προσεκτικά ώστε να γίνει ακόμα πιο πλούσιο σε δράσεις και συνεργασίες. Ξεκινήσαμε φέτος από την πρωτεύουσα Σύρο, με όραμα να το ταξιδέψουμε σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Η ενθουσιώδης συμμετοχή και τα καλά λόγια μάς δίνουν δύναμη να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά, γι’ αυτό προγραμματίσαμε ήδη τους σταθμούς του επόμενου καλοκαιριού: Φολέγανδρος, Σίφνος, Πάρος, Σχοινούσα,Κύθνος, είναι κάποιοι από τους προορισμούς του syroskidz2018, με κατάληξη και πάλι στη Σύρο στις 27 με 31 Ιουλίου 2018. Επαγγελματίες και φορείς είναι ευπρόσδεκτοι να συμπλεύσουν μαζί μας καταθέτοντας τις προτάσεις τους.
Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας χρειάζονται μια όμορφη παιδική ηλικία, γεμάτη γνώση, αξίες κι απεριόριστη χαρά, ώστε αργότερα, ως ενήλικες και ενεργοί πολίτες, να δομήσουν μια ευτυχέστερη κοινωνία. Στόχος μας και μέλημά μας, λοιπόν, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων να γίνει εφαλτήριο αυτής της συλλογιστικής. Έτσι, το syroskidz φέτος περιελάμβανε δημιουργικά παιχνίδια, μουσειοπαιδαγωγική, κουκλοθέατρο, προβολές ταινιών animation, συλλογικές δραστηριότητες με βάση τις τέχνες, γιόγκα και γυμναστική· η οικολογία, η διαφορετικότητα, οι ανθρώπινες αξίες ήταν μηνύματα που προωθήσαμε μέσα από τις δράσεις. Ακόμα, καινοτομία για τις Κυκλάδες, ήταν η φιλοξενία της 3ης Υπαίθριας Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής, με εκατό και πλέον έργα παιδιών που εκτέθηκαν στην παραλία της Βάρης, καθώς και η συναυλία στην παραλία του Κινίου με ρεπερτόριο ειδικά διαμορφωμένο για το παιδικό κοινό.
Προς αυτόν τον στόχο, προσκαλέσαμε επαγγελματίες και φορείς που έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους με εξειδικευμένες δράσεις που αφορούν στα παιδιά. Η κεντρική ομάδα της διοργάνωσης λειτούργησε με άψογο συντονισμό, ευρηματικότητα και ζήλο: παιδαγωγοί, ψυχαγωγοί, καλλιτέχνες δημιούργησαν παιχνίδια και άλλες δράσεις,ενώ σύμβουλοι πολιτισμού, φωτογράφοι, τεχνικοί και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών εργάστηκαν στο παρασκήνιο για να πραγματοποιηθεί αυτό το Φεστιβάλ. Επίσης, οι συνεργαζόμενοι φορείς πρόσφεραν τα καλύτερα δείγματά της δουλειάς τους και οι τοπικοί επαγγελματίες χορήγησαν κεράσματα στο κοινό. Τέλος, τοπικά και πανελλήνια μέσα ενημέρωσης διέδωσαν το μήνυμα του syroskidz.
Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.
Δείτε στιγμές του syroskidz στο Facebook και σας περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι στα Kυκλαδονήσια μας!
 
Χρηστιάννα Πάπιτση
Περιφερειακή Σύμβουλος
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων
email: [email protected]
03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved