17 Νοεμβρίου 2019 Επικοινωνία
04/05/2017

13 & 14 Μαίου στο SAF το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας

13 & 14 Μαίου στο SAF το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας και ο ΔΑΠΠΟΣ σε συνεργασία με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός (SAF) καθώς και με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας 2017 το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Μαΐου 2017.

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο τα παιδιά στα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με την καθοδήγηση των δασκάλων/καθηγητών τους ετοιμάζουν δραστηριότητες κάθε είδους που συνήθως παρουσιάζονται μόνο στο πλαίσιο του σχολείου. Σπάνια έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν παιδιά αλλά και ενήλικες από άλλα σχολεία και περιοχές του νησιού.
Στόχος του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους  σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε ένα χώρο όπως το SAF που θα τους παρέχει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και το αισθητικό περιβάλλον, θα μπορέσουν μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και συμμετοχής να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν. Το Μαθητικό Φεστιβάλ ευελπιστούμε να αποτελέσει μια ευκαιρία για να μπορέσουν τα παιδιά όλων των κοινοτήτων του νησιού μας να αλληλεπιδράσουν και να γνωριστούν.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να δούμε και να παρακολουθήσουμε έργα και παραστάσεις των παιδιών απ’ όλα τα σχολεία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς. Εικαστικές Δημιουργίες, Μουσική, Χορός, Τραγούδι, Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Ταινίες Μικρού Μήκους, αλλά και κατασκευές με θέμα Επιστήμη και Τεχνολογία αποτελούν και τους άξονες των δημιουργιών τους. Το αναλυτικό όμως πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σε όλη αυτή την πρωτοβουλία χρειαζόμαστε και τη δική σας παρουσία για να γίνει μια μαθητική γιορτή γεμάτη με τη χαρά της δημιουργίας. Μια γιορτή που στόχο έχει να γίνει θεσμός, ώστε τα παιδιά να βρουν ένα δημόσιο βήμα έκφρασης.

Σας θέλουμε όλους εκεί να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας. 
03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved