18 Ιανουαρίου 2020 Επικοινωνία
07/04/2017

”Το Παιχνίδι, από την Αρχαιότητα έως σήμερα” στο SAF

”Το Παιχνίδι, από την Αρχαιότητα έως σήμερα” στο SAF
Την Κυριακή, 2 Απριλίου, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το φιλοθεάμον κοινό της Σαντορίνης. Στον εκθεσιακό χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Ντομάτας, στη Βλυχάδα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μιας πρωτότυπης έκθεσης, με θέμα ¨Το Παιχνίδι, από την Αρχαιότητα έως σήμερα¨, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαϊου και περιλαμβάνει τη  συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Εμμανουήλ Λιγνού.
 
Το περιεχόμενο της έκθεσης, σε συνδυασμό με το υπέροχο στήσιμό της στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο του Μουσείου κάνουν την επίσκεψή σε αυτή συναρπαστική! Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία, σε μια σύντομη διαδρομή, να διαπιστώσει την εξέλιξη των παιχνιδιών από την Αρχαιότητα (με αντίγραφα) έως σήμερα, να στοχαστεί επάνω στις κοινές τους αναφορές, να συγκινηθεί με τα παιχνίδια της παιδικής του ηλικίας και επιπλέον να μάθει ή απλά να ξαναθυμηθεί τα ομαδικά παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά της Σαντορίνης την εποχή της αθωότητας, τότε που ξεχύνονταν στους δρόμους και στις αυλές και χαίρονταν την ελευθερία τους. Το ταξίδι αυτό στον χρόνο πραγματοποιείται  με την βοήθεια της τεχνολογίας καθώς, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει σχετικά video, με συνεντεύξεις παλιών Σαντορινιών, που μοιράζονται τις εμπειρίες τους με το κοινό.
 
Επιπλέον, οι διοργανωτές οδήγησαν απογείωσαν την εμπειρία της επίσκεψης, καθώς στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, όσοι ήταν, αλλά και όσοι αισθάνονταν παιδιά, έπαιξαν, υπό την καθοδήγηση των ''μυημένων'', παλιά παιχνίδια και  διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η εμπλοκή του επισκέπτη σε μια έκθεση, μέσα από διαδραστικά σχήματα και εμπειρίες, είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τρόπο προσέγγισης ενός Μουσείου και αυτό επιτυγχάνεται στην συγκεκριμένη έκθεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατά κοινή ομολογία, οι επισκέπτες της Έκθεσης των παιχνιδιών έφευγαν από εκεί με ένα χαμόγελο νοσταλγίας και αισιοδοξίας ταυτόχρονα, αφού η συνειδητοποίηση πως υπάρχει ακόμη μέσα μας το παιδί, που ήμασταν κάποτε, αποτελεί εγγύηση πως θα συνεχίσει να υπάρχει και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Εμμανουήλ Λιγνό για την ευγενική παραχώρηση των εκθεμάτων, καθώς και όλους τους συντελεστές για τις τονωτικές ''ενέσεις'' πολιτισμού, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας!
 
Περιστερά Μπαμπλούδη-Κουλουριώτη
03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved