Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Η ιστορία μιας φωτογραφίας

Η  φωτογραφία του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο Σαντορίνης αποτελεί το βασικό θέμα της έκθεσης και αποτελεί την παρότρυνση προβολής της με την δημιουργία του Τhe Miracle of Pyrgos Exchibition στην Εστία του Πύργου στην Πλατεία του χωριού μέχρι τις 16 Αυγούστου.  
Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Αύγουστο στις 10 του μηνός του 2005 και ώρα 11:35 και ήταν το τελευταίο θεματικό από τους δρόμους των εκκλησιών του Πύργου αυτής της ενότητας. Χαρακτηριστικά της φωτογραφίας είναι f/4.3,  iso-100, 1/1163 sec, 35mm focal length, no flash. Light source D55, brightness 9.4335935.
Την στιγμή της φωτογράφισης εμφανίστηκε ο ήλιος που δεν υπήρχε πριν από μερικά δευτερόλεπτα και δημιούργησε Lens flare Αντανάκλαση του φακού δηλαδή την διάχυση του φωτός στο φακό  reflection και scattering   στο φακό. Οι παράξενες αυτές αντανακλάσεις δημιουργήθηκαν σε κυκλική μορφή πάνω από τον τρούλο της εκκλησίας και αποτέλεσαν τον θαυμασμό μου από την πρώτη στιγμή.  
Μετά από 12 χρόνια έδειξα τις φωτογραφίες εκτυπωμένες σε γνωστούς φωτογράφους και τους ενθουσίασε το παιχνίδι αυτό του φωτός και του φακού.  Μάλιστα κατοχύρωσα την φωτογραφία ως γνήσια απεικόνιση του αντικειμένου χωρίς καμιά επεξεργασία.
Εκτός όμως από την τεχνική πλευρά της φωτογραφίας πολλοί ήταν αυτοί που μου είπαν για τον  ιδιαίτερο χαρακτήρα της εκκλησίας και μάλιστα ότι αυτό θα αποτελεί ευλογημένο χώρο για τους κατοίκους του Πύργου. Ιδιαίτερα ένα σχόλιο που με έκανε να εντυπωσιαστώ  ότι δηλαδή ο χώρος αυτός είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που εξέπεμπε μεγάλες ποσότητες ενέργειας «που είναι αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας του κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση» όπως χαρακτηριστικά άκουσα.
Η ιστορία της εκκλησίας ξεκινά το 1754 και σύμφωνα με πληροφορίες και τις γύρω θολωτές κατασκευές αποτέλεσε χώρο κατοικίας μοναχών. Υπάρχει επίσης σπήλαιο όπου μύθος λέει  ότι κρύφτηκε μία αριστοκράτισσα εκεί. Η ονομασία Κατεφυό είναι ο συνδυασμός των λέξεων κάτ’ ευχήν.

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΤΡΟΣ, THE MIRACLE OF PYRGOS VILLAGE PHOTOGRAPHY EXHIBITION

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
Destination Greece Health First: Καμπάνια για την ασφαλή πορεία του ελληνικού τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
«Υγεία και Ασφάλεια, Τουρισμός και Οικονομία : Επιπτώσεις και Επόμενη Μέρα» εκδήλωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Στον Α.Ο. Θήρας η πασαδόρος Άννα Τσουκαλά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
ΕΛΛΑΔΑ
Ελλάδα : Θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας – Υπευθυνότητα και ψυχραιμία συστήνουν οι ειδικοί
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Σ. Σαντορίνης 2020 : Πήρε σειρά ο Ντούνης
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέος κύκλος αξιολόγησης εστιατορίων για την ένταξη/παραμονή στο δίκτυο Aegean Cuisine. Έως τις 20.7 οι αιτήσεις
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποδίδει καρπούς το έργο της Θηραϊκής Πολιτείας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ιταλικό εστιατόριο και Lounge Bar "Character" ξανά μαζί μας από την Τετάρτη 8 Ιουλίου!
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.