Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

Έκθεση φωτογραφίας του Σαντορινιού και Πυργιανού κ. Κωνσταντίνου Φύτρου με θέμα «Το θαύμα του χωριού Πύργου Σαντορίνης»

Η Εστία Πύργου σας προσκαλεί την Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, στις 20:00, στον εκθεσιακό χώρο της πλατείας Πύργου, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Σαντορινιού και Πυργιανού κ. Κωνσταντίνου Φύτρου με θέμα «Το θαύμα του χωριού Πύργου Σαντορίνης». Η έκθεση περιλαμβάνει 50 καλλιτεχνικές φωτογραφίες, πολλές με την τεχνική hand colored photography - από το προσωπικό αρχείο του- των Καμπαναριών και Εκκλησιών του Πύργου που για πρώτη φορά προβάλλονται.
 
Ο Κωνσταντίνος Φύτρος γράφει: «Η λέξη "θαύμα" προέρχεται από το ελληνικό  "θαυμάσιον"  δηλ. αυτό που προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη.
Αυτά τα συναισθήματα έχουμε στον Πύργο το ψηλότερο χωριό της Σαντορίνης με τις 48 εκκλησιές και παρεκκλήσια στην ευρύτερη περιοχή του καθώς και την πρώτη σχολή διδασκαλίας της Θήρας.
Το θαύμα  από τα καμπαναριά και τις υπέροχες κατάλευκες αρχιτεκτονικές, άλλοτε υπόσκαφες και άλλοτε κτιστές,  μέσα στον οικισμό του Πύργου, όσο και γύρω του και  στις πλαγιές του βουνού του Προφήτη Ηλία, σε καλούν, σου στέλνουν το μήνυμα να θαυμάσετε τα απίστευτα σχήματα που άλλοτε  με μορφή κύβου ή ορθογώνιου με λίγα και μικρά ανοίγματα τους, και άλλοτε με μορφή οκταγωνικού πρίσματος, σφαίρας ή κυλίνδρου, σου προκαλούν κατάπληξη.
Η έννοια της πίστης,  του φόβου για το ηφαίστειο και η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων του χρόνου ή η ανάγκη για σύναξη έδωσε αυτά τα αριστουργήματα».

 
 
 
Ο Κωνσταντίνος Φύτρος είναι από τον Πύργο Καλλίστης της Σαντορίνης και είναι καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ειδικότητα στην Πληροφορική και  μέλος της συγγραφικής ομάδας  του σχολικού βιβλίου Πληροφορικής Γυμνασίου που διδάσκεται τώρα και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. 
Ανήκει στο τμήμα Διδακτορικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τμήμα Μηχανικών σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής (2016) του Υπουργείου Παιδείας για τις προδιαγραφές ειδικού υποστηρικτικού εξοπλισμού ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Τεχνολογικού Ινστιτούτου ΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Πληροφορικής από το 2003.
Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις, και δύο μεγάλα ερευνητικά έργα (ΤΕΙΑ, ΑΠΘ) για υποστηρικτικές Τεχνολογίες και Ψυχομετρική.
Εφέτος (2016) βραβεύτηκε από την Μονάδα εφηβικής Υγείας – στην οποία είναι και συνεργάτης -  της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Παν & Αγλ. Κυριακού» για την καλύτερη πρακτική ως μέντορας στην εκπαίδευση και τη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων από τους νέους για τους συνομηλίκους τους (peer to peer), μέσα από προγράμματα από της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)
Η ζωγραφική, η φωτογραφία και η μουσική τεχνολογία είναι τα αγαπημένα του χόμπι.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
Web Tv
Web Radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σαντορίνη, όπως Βενετία
Νέα πρόεδρος στον "Αγιο Ευστάθιο" η Μαργαρίτα Δακουτρού
"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ" ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΛΕΘ
ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
"Ο 20ος μου αιώνας" το Σάββατο, 16/2 από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας.
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ & ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΩΝ ΘΗΡΑΣ
4η Συνάντηση Σχολής Γονέων - Παιδικός Σταθμός "Η Γλυκογαλούσα"
Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Βοθωνιατών «Παναγίας Σέργενας & Αγίας Άννης»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ
ΝΕΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΟΡΕΨΑΜΕ
Η εικαστική ομάδα “Barbares d’ Esprit” στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός»
Την Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου ο εορτασμός του ”ΕΝ ΧΩΝΑΙΣ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ”
Η Εστία Πύργου στο 13ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές
Hondos Cender
Denaxa
Anatpixiaki etairia kikladon
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.