10 Δεκεμβρίου 2019 Επικοινωνία
19/07/2016

Η κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης από την Θεατρική «Έξοδος Αιγαίου»

        Η κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη              στο Ηφαίστειο της Σαντορίνης από την Θεατρική «Έξοδος Αιγαίου»
To θέατρο «ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ»   παρουσιάζει στην Σαντορίνη σε συνεργασία με το Εργοστάσιο Τεχνών (Santorinartsfactory) στις 25 & 26 Ιουλίου  την  θεαματική  κωμωδία  «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη  σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου.
Θα δοθούν 2 παραστάσεις : Μία  στο Ηφαίστειο την Δευτέρα  25 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα και μία στο Εργοστάσιο Τεχνών την Τρίτη 26 Ιουλίου 9μ.μ.
Για την παράσταση του Ηφαιστείου το εισιτήριο μαζί με τη μεταφορά είναι 10 Ευρώ και 5 Ευρώ τα παιδιά.Αναχώρηση από τον Αθηνιό στις 6.30 μ.μ. και από το παλιό λιμάνι στις 6.45μ.μ.
Η υπόθεση του έργου :
  Δύο αθηναίοι πολίτες ,ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης,που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη  φεύγουν από  την Αθήνα και αναζητούν πάνω στα βουνά ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουν.
Συναντάνε τα πουλιά και προσπαθούν να τα πείσουν να τους δεχτούν κοντά τους και να χτίσουν μαζί μία νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης . Τα πουλιά στην αρχή δεν θέλουν αλλά τελικά δέχονται.Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών,της Νεφελοκοκκυγίας.Tο έργο παρουσιάζεται σε εντυπωσιακά κοστούμια –μάσκες Άννας Περντρώ,μουσική Παναγιώτη & Αλέξανδρου Ντουνιαδάκη και χορογραφίες Μυρτώ Παπαδοπούλου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί  Σπύρος Ξένος,Κων/νος Καλαβρυτινός, Ηλέκτρα Παροίκου,Παναγιώτης Αθηναίος,Βαγγέλης Φώτεινας και ο χορός των Πουλιών.Βοηθός σκηνοθέτης & παραγωγός Ηλέκτρα Παροίκου.Βοήθησαν στα τραγούδια των χορικών οι μουσικοί Στέφανος Δεκεριάν και Γεωργία Γρηγοριάδου.
Με την ευκαιρία των παραστάσεων στην Σαντορίνη ο σκηνοθέτης Νίκος Παροίκος δήλωσε : « Η «Έξοδος Αιγαίου» αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής παιδείας και δράσης σε όλη την επικράτεια.Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεργαζόμαστε με το ΄΄Εργοστάσιο Τεχνών΄΄ και το ευχαριστούμε για την  πρόσκληση και φιλοξενία »
 
 
 
 
 
                                                -2-
 
 
 
  Μετά την Σαντορίνη οι όρνιθες θα παρουσιασθούν στην Ικαρία  την       1η   Αυγούστου στη τοποθεσία Ίκαρης (εκεί που σύμφωνα με την παράδοση έπεσε ο Ίκαρος) και στις 2 Αυγούστου μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό  τοπίο,  στον Αρμενιστή , στο «θέατρο της Θάλασσας».
Οι παραστάσεις στο Ηφαίστειο και στην Ικαρία θα δοθούν με το φως της ημέρας. 
Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε   με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάϊο στις λίμνες του βορρά μέσα στο φυσικό τοπίο (Πρέσπες,Βεγορίτιδα,Πλαστήρα κ.α) και τον Σεπτέμβριο θα παρουσιασθεί σε φυσικούς χώρους της Αττικής.
 
 
 Πληροφορίες για τις παραστάσεις : στο [email protected] (για τις παραστάσεις στην Σαντορίνη)
[email protected] ( για τις παραστάσεις στην Ικαρία)
03/09/2019
 
27/08/2019
 
27/08/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved